Teknoloji ve Hayata dair günceler

Son Yazılar


Kategoriler


Son Yorumlar..


Karlı Yolculuk..

Kemal İKİZOĞLUKemal İKİZOĞLU

Merhaba arkadaşlar..

Bir bahar dönemi daha başladı .. O kadar tatili iple çekerken tatil geldi de geçti.. Aramızdaki bazı arkadaşlar bunun tatil olduğunun ne kadar farkına varsalar da kimileri benim gibi bunun farkına bile varamadılar 🙂 Tatil benim için o kadar kısa sürmüştü ki hasta olmaktan kendime gelememiştim.Kendime ayırabileceğim 1 haftam vardı.. Onu da memleketimde harcadım doğal olarak.. 4 gün rahatsızlığım sonucu gitti ve geriye 3 günlük gezebileceğim günüm kalmıştı..Onuda arkadaşlarımı görerek , vakit geçirerek tamamladım. Tekrar Sakarya’ya dönmek zorundaydım.Çünkü kursum başlayacaktı ve İstanbul’daki arkadaşım hafta sonu beni misafir edecek,gelmemi bekliyordu..

Saat gündüz 12:30 bileti aldım.Normalde yolculuğum 7-8 saat sürüyor.O aralar da yoğun kar yağışları yağmaya başlamıştı.Otobüse bindikten sonra ilk 15 – 20 dakika gittikten sonra yerlerde hafif beyaz örtü görülmeye başlanmıştı.Ama ben bunu daha da yol aldıktan sonra daha iyi görmeye başlamıştım.Yerdeki kar kalınlığı ve hava koşulları her gittiğimiz 10- 20 km sonra değişiyordu.Bunu hayretle izliyordum.Bir yerde hafif gün batışı gerçekleşirken diğer yerde yoğun sis ve tipi vardı. Diğerinde şiddetli kar yağışı , kar fırtınasından göz gözü görmeyen hava durumlarıyla karşılaştık.. Ben yola çıktığımda memleketimde hava çok güzeldi.Burası neresi böyle diye içimden sürekli sorular soruyordum 🙂 Nereye gidiyoruz böyle , yanlış yolda mıyız :p Bursa’ya geldiğimizde kar kalınlığı biraz daha artmıştı diğerlerine göre.. İlerlerken bizi nelerin beklediği hakkında hiçbir düşüncemiz yoktu ama bildiğim birşey vardı ki yolda her an mahsur kalabilirdik.. Ama bu çağda yollarda mahsur kalmak da pek kulağa hoş gelen bir durum değil.. Böyle söylemekle az ileride yol tıkanıklığı başladı ve sonunda ilk sıkıntımızla karşılaştık..Bursa’dan Gemlik güzergahında , Gemlik’i geçtikten sonra rampalardan sallanırken yol tıkandı. İlk önce kaza olduğunu söylemişlerdi ama pek kaza falan yoktu.. Kar yoğunluğunu arttırıyordu.Yarım saat , kırk beş dakika mahsur kaldık.. Neyse ki fazla uzun sürmeden yol açıldı.Çok şükür bunu da atlattık dedim. Ayrıca hayatımda ilk kez şiddetli yağışın olduğu bir zamanda yola çıkıyordum.Bu yaşadıklarım aslında bana bir tecrübe oluyordu. İlerledik ve ta ki Karamürsel’e kadar.. Karamürsel’de yol yine tıkandı.. Bunu da yine trafik ışığı ya da kar mücadele çalışması olarak görmüştük ama burada durum farklıydı.. Beton künk yüklü bir tır kayarak kavşağa devrilmiş.. Gün ya da hafta içerisinde gerçekten ciddi bir sayıda ölüm olayı yaşanmış orada .. Ve gerçekten halk artık isyan aşamasına gelmiş ki ekipler bir yandan kaza ile mücadele ederken bir yandan da halk yolu kapatmış grev yapıyordu.. Burada neredeyse 1,5 saat beklemiştik.Ve gerçekten çok üzüldüm böyle bir durumun yaşanmasına.. Daha sonra yolda bir aksilik yaşamadan Sakarya’ya vardım.. Normal saatten en az 2 – 3 saat daha geç vardım.Terminale geldik bekliyorum.Hendek’e gitmek için aktarma yapmam lazım..Ama ne gelen var ne giden.. Bir adam yardım etti bizi ofise kadar götürdü. Orada tüm ilçe arabaları hareket ediyor. Terminalde beklemiyorlar.Ofiste lapa lapa kar atıyor ve arabanın geleceğinden şüpheliyim .. Birisine sordum , geleceğini söyledi arabanın .. 5-10 dakika bekledikten sonra araba geldi ve hemen yerimi aldım..

Hendek için söyle bir bilgi vermeliyim.. Dışarıya baktığınızda kar yağışını yavaştan başladığını gördüğünüzde sevinirsiniz.. Ve o kar yağışının hiç durmamasını ve tutmasını istersiniz..  İşte burada şöyle bir durum var. Kar tanesi yere düştüğü andan itibaren herkes önlemini almaya başlıyor burada.. Kar yere düşmeye başladıktan sonra hemen tutuyor.En az bir karış yerde kar oluyor. Ve arkası sürekli geliyor.. Kuytu ve ezilmedik yerlerde diz boyunu aşan kar birikmesi görülebiliyor..

Yolda ilerlerken öndeki giden arabanın izleri kolay kolay kapanabiliyordu.. Tam giderken öndeki araca, yandaki aracın kayması sonucu çarpıştılar.Gözümün önünde gördüm ama sanki daha önce karşılaştığım bir durum gibi geldi.. Pek karşılaştığım durum değil ama hayret ettim kendime.. 50 dakika sonra yavaş yavaş Hendek’e geldik.. Valizler , çantalar evin yolunu tuttum.. Ve çok şükür 12 saat sonra evime varabildim.. Çok şükür sağ salim 🙂

Eğitim ve teknoloji haberlerini, ilginç ve önemli bilgileri, kendimi geliştirdiğim alanlardaki öğrendiğim tecrübelerimi blogumda paylaşıyorum. Öğrenmekten ve paylaşmaktan zevk alıyorum.İnandığım bir şey var ki istisnalar hariç, hiçbir şey imkansız değildir. Mucizeler için zaman gerekir! Bu benim yaşam felsefem.

Yorumlar 0
İlk yorumu yazmak ister misin?