Teknoloji ve Hayata dair günceler

Son Yazılar


Kategoriler


Son Yorumlar..


Dar zamanda kısa paslar..

Kemal İKİZOĞLUKemal İKİZOĞLU

Merhaba arkadaşlar..

Final dönemine girdiğimizden itibaren insan farklı bir ruh haline bürünüyor.Derslere karşı blöf yaparcasına, bu zamana kadar izlemediği dizileri izlemeye başlıyor , gitmediği bilmediği yerlere gitmek istiyor ya da kendini oyuna vererek zaman geçirmek istiyor..Adeta kendini zamanın kollarına bırakıyor.Zaten bu aralar her üniversitenin şenlikleri ya başladı ya da başlayacak durumda..Neyse ki üniversitemiz final öncesi iyi çoşturdu ama insanoğlu bu , bir tanesi ile yetinmiyor daha fazlalarını istiyor 🙂
İlk iki finalim geçtikten sonra benim için diğerleri hiç problem değildi..Eğitim Psikolojisi ve Matematik dersleri benim için korku verici iki dersim.Korkuyorum demek aslında yanlış olur.Başarılamayacak birşey yok.Dersi alanlar ya da ders hakkında bilgisi olanlar varsa bilirler.Size örnek bir soru yazayım hatta finalde çıkmıştı.. Evet evet yazayim 🙂

Soru : Ali isimli itfaiyeci bir yangın ihbarı alır.Aynı anda eşinin de hastanede olduğunu öğrenir.İftaiyeci yangını söndürmeye gitmelidir.Çünkü eş zor zamanlarında eşinin yanında olur.Ali’nin ahlaki yargılama düzeyi Kohlberg’in ahlak gelişim evresinde hangi döneme denk gelmektedir ?

Cevap : 2.Dönem

Soruyu okuduğunuzda bu ne böyle diyorsunuzdur umarım . İlk duyduğumda Ali’nin bu ruh halini çok bozacağı ve iki işinde de başarısız olacağını düşünmüştüm.Ayrıca yangına değil kendi eşinin yanına gideceğini düşünmüştüm .Ama iyi bildiğim birşey varsa o da bu kadar çözülebilecek basit bir sorun değilmiş.(Bu arada bu soruyu yanlış yapmışım.3.Dönem diye hatırlıyordum 2.Dönem doğruymuş.)

Görüldüğü üzere final soruları buna benzer sorulardan ibaretti. Kişisel gelişim incelemeleri yapılıyor.Bunları çocuk gelişimciler öğrenmeleri gerekirken biz de öğreniyoruz.Bakalım bu işin sonu nereye çıkacak çok merak ediyorum..

Matematiğe geldiğimiz de ise en tiksindiğim konu türevde trigonometrik türev,  hiperbolik fonksiyonların türevi ve logoritmik türev..Öyle görüyorum arcsin ,cothx(tanhx) tarzında deyimsel terimleri çıldırıyorum.Mesela sınıfta çok komiğime ve sinirime giden bir durum olmuştu.

Matematik quizindeyiz.. Hoca kağıtları dağıttı.Soru şu şekildeydi.. :

Soru : f(x)= lnx ‘in n. mertebeden türevi nedir ?
Aslında basit öğrendikten sonra.İlk bu soruyu gördüm , bu neyin nesidir diye sorgulamaya başladım.Bilmediğim ve ilk defa gördüğüm birşeydi .. Tam olarak soruyu çözemediğim için acayip sinirlenmiştim.Ama neyseki aramızdan bir arkadaş çıkıp :” Hocam burada hiç sayı yok , yeni soru yazın tahtaya hiç olmazsa sayılı bir soru çözelim dedi”. Sınıf yarıldı gülmekten ..

Normalde herkese eğri çizimleri , asimptotlar ve değişim tablolarını toplu bir şekilde çizmek uzun zaman alan ve yanlış yapma hatası yüksek bir çözümlü soru tipidir. Finalden önce bu konuyu Abdullah Yasin GÜNDÜZ abim anlattı ve çalıştırdı. Suan kim sorarsa sorsun her türlü sorunun cevabını verebileceğime inanıyorm. Velhasıl kelam finaller başladı ve iki sağlam finalimi atlattım.Dün bir pikniğe gittik.. Muhteşem ve gidip görülmesi gereken yerlerden birtanesi Düzce – Akçakoca . . Resimlerimi paylaşacağım..

Şuan bunu yazarken bir yandan da bugün saat 15:30 ‘da gireceğim tarih finalime hazırlanıyorum..Bu finalimi hiç kafama takmıyorum çünkü yorum yaparak üstesinden gelebiliyorum.Bu kısa zaman aralığında sizinle şimdilik paylaşacaklarım bu kadar .. Bu arada Cumartesi günü Zonguldak’ta olacağım.. Karaelmas Üniversi 2011 Şenliklerine Sıla geliyor.. Yakın olan arkadaşlara duyrulur. . :)Kaçırmamanızı öneririm ..

 

 

Eğitim ve teknoloji haberlerini, ilginç ve önemli bilgileri, kendimi geliştirdiğim alanlardaki öğrendiğim tecrübelerimi blogumda paylaşıyorum. Öğrenmekten ve paylaşmaktan zevk alıyorum.İnandığım bir şey var ki istisnalar hariç, hiçbir şey imkansız değildir. Mucizeler için zaman gerekir! Bu benim yaşam felsefem.

Yorumlar 0
İlk yorumu yazmak ister misin?