Teknoloji ve Hayata dair günceler

Son Yazılar


Kategoriler


Son Yorumlar..


Verimlilik İçin Alternatif Fikir Önerileri

Kemal İKİZOĞLUKemal İKİZOĞLU

Herkese merhaba,

Bu yazımda Covid-19 virüsüne karşı evde karantinada kaldığımız süre boyunca nasıl değerlendirebileceğimizi içeren yapılacaklar listesi paylaşacağım. Elime kağıt kalemi alıp aklıma ne geldiyse maddeler halinde yazmaya başlamıştım. Bir öğretmenin veya herhangi bir bireyin “Aa bak bunu yapabilirim” diyebileceği ilham fikirleri toparlamaya çalıştım.

Zamanı herkes iyi bir şekilde değerlendirmeye çalışıyor. Tüm imkanlar internet üzerinden belirli sebeplerle kullanıma sunulmaya başladığında hangisinden başlayacağınızı şaşırabilirsiniz. Sonrasında bu kadar bol bir ortamın içinde “sönme” eylemi de gerçekleşebiliyor. Bu etkiye kapılmadan hedeflerinizi planlayıp harekete geçirebileceğiniz ve bu süreç sonrasında da işinize yarayacaktır. Gelin birlikte bu başlıklara bir bakalım.

Aklıma gelen ve gerçekleştirebileceğimiz önerileri sizlerle paylaştım. Daha önce 2020 yılı hedeflerimi içeren bir blog yazısı yazmıştım. Eğer belirlediğiniz hedefleriniz varsa onlardan başlayabilirsiniz. Sizin de uyguladığınız öneri olarak paylaşmak istediğiniz fikirleri yorum kısmından bana yazabilirsiniz.

Branş farkı gözetmeksizin öğretmenler için kesinlikle önerim ilk 5 başlık üzerinde çalışmalarını yoğunlaştırmaları.. Bu eğitimler ile döneme farklı bir bakış açısı ve hedeflerle başlayacaksınız.

Ben ne kadar uyguladım?

Herkesin kafasında rafa kaldırılmış işleri vardır. Yarım kalan işlerin zihinde açık halde tutulduğu gerçeğini her gün yaşarız. Aklımızı hep meşgul eden bu işlerden başladım. Zihnimde koca bulut halinde beni ağırlaştıran ne varsa bunları kağıda dökmeye başladım. Kimisi hızla bitecek küçük işler kimisi de zaman harcatacak ama kolay işlerdi. Neredeyse %60 oranında zihnimi hafifletmeyi başarıp büyük rahatlığa kavuştum. Şimdi ise listedeki yapabileceğim başlıklara devam ediyorum.

Olumlu düşünüp, huzursuzluklarımızı bir kenara koymalıyız. Nasıl bir gömleğin ilk düğmesini nasıl bağlarsak diğerleri de bu şekilde gidiyorsa olumlu düşünüp pozitif olalım ve çevremize de bu enerjiyi yayalım.

Bir sonraki yazımda görüşmek dileğiyle..
Sağlıcakla kalın.

Eğitim ve teknoloji haberlerini, ilginç ve önemli bilgileri, kendimi geliştirdiğim alanlardaki öğrendiğim tecrübelerimi blogumda paylaşıyorum. Öğrenmekten ve paylaşmaktan zevk alıyorum.İnandığım bir şey var ki istisnalar hariç, hiçbir şey imkansız değildir. Mucizeler için zaman gerekir! Bu benim yaşam felsefem.

Yorumlar 0
İlk yorumu yazmak ister misin?