Teknoloji ve Hayata dair günceler

Youtube’deyiz!


Kategoriler


Son Yorumlar..


Minecraft Education Challenge! “Daha İyi Bir Dünya Kuralım!”

Kemal İKİZOĞLUKemal İKİZOĞLU

Herkese merhaba,

Bu hafta sizlere Minecraft Education‘da dünyadaki birçok ülkeden katılım sağlanan “Daha iyi bir dünya Kur” temalı challenge’ını duyuruyor olacağım. Bu yarışmaya nasıl katılacağınızı ve süreçte neler yapacağınızı adım adım anlatıp sizlerin de bu challenge dahil olmanızı fikirlerinizi özgür açık dünya platformunda gösterebilmenizi istiyorum. Heyecanlıyız, hazırsanız o halde başlayalım =)

Minecraft, küplerle çeşitli tasarımlar yapmanızı sağlayan 3 boyutlu açık dünya oyundur. Minecraft’ta gerçekleştirmek istediğiniz şeyleri gerçek hayatta kullanılan materyallerin temsili blokları yardımıyla somut bir hale getiriyorsunuz. Bu materyal bir ahşap türü, bir beton, cam, su da olabilir. At, tavuk gibi bir hayvan da olabilir. Bu materyalleri kullanarak gerçek hayattaki gibi açık dünyada kendi oluşturmak istediğiniz nesneleri, yapıları, modelleri oluşturuyorsunuz.

Daha önce yazmış olduğum Minecraft Education Edition yazımı inceleyerek bir başlangıç yapabilirsiniz.

http://blog.ikizoglu.com/2018/06/minecraft-classic-ve-education-edition/

Minecraft Education’da küplerle materyallerin temsili bloklarını kullanarak açık bir dünyada üretmeye başlamak büyük bir heyecan! Bu heyecan düşündüğünüz, şöyle olsun diyebileceğiniz her şeyi rahatlıkla kurgulayıp tasarlayabileceğiniz özgür bir ortam sunuyor size!

Minecraft Education Challenge!

Minecraft Challenge’ları öğrenci ve eğitimcilerin yenilikçi projeler üretmeleri, problem çözmeleri ve ekiplerini motive etmek ya da ödülllendirmek için harika yollar sunar. Bu Challenge’lar ile eğitimciler temel müfredat kapsamından yerel konulara, dünyamızın güncel sorunlarından tarihe uzanarak, öğrencilere ilham verecek farklı konu başlıkları üzerinden Minecraft’ı kullanma fırsatı sunar.

Minecraft Challenge’ları öğrencilere bir Challenge vererek ve onları bir çözüm tasarlamaya davet ederek başlar: Örneğin, fütüristik bir araba inşası, okulunuzun sürdürülebilir bir versiyonu, yaşadığınız şehir için yeni bir park tasarımı, enerji tasarruflu bir ev tasarımı ya da tarihten bir sahnenin ya da yerel bir kent simgesinin yeniden yaratımı gibi.

‘’Daha İyi Bir Dünya Kur’’ Teması

‘’Daha İyi Bir Dünya Kur’’  temalı Minecraft Challenge kapsamında öğrenciler 100 yıl sonranın geleceğinde okul ortamlarını daha sürdürülebilir, erişebilir ve kapsayıcı bir tasarım ile kurgulayarak Minecraft: Eğitim Sürümü platformunda bu tasarımı modelleyecekler.

Challenge’a Nasıl Katılabiliriz?

1.Adım: Uygulamayı edinin.

Öncelikli olarak bu modellemeleri Minecraft Education üzerinde yapacağımız için bilgisayarınızda Minecraft Education kurulu olması gerekmektedir. Uygulamayı edinebilmek için https://education.minecraft.net/get-started/download/ adresinde yer alan bilgisayarınıza uygun seçeneği seçerek indirip kurulumu yapabilirsiniz.

Oyuna Giriş Hesabı için:
1.Öncelikle okul hesabınızın uygun olup olmadığını kontrol edin.
2. Eğer geçerli bir Office 365 Eğitim hesabınız yoksa okulunuzun IT birimi tarafından https://educathub.com/ogrencilerinize-ucretsiz-minecraft-education-edition-hediye-edin/ adresindeki yönergeleri takip ederek 30 Haziran 2020 tarihine kadar ücretsiz hesap açtırabilirsiniz.

2.Adım: Challenge taslağı seçin!

Daha iyi bir dünya kur” temasına ister bireysel isterse iş birliğiyle birlikte hazırlayabileceğiniz 6 farklı challenge mevcuttur. Bunlar;

Kamusal Alan, Sürdürülebilir Okul, Erişilebilir Araç, Karbon Nötr, Erişilebilir Sınıf ve Sağlık Sistemi olmak üzere bu 6 farklı kategoriden birinde katılım sağlayabilirsiniz.

3.Adım: Kimlerin Katılacağına Karar Verin!

4.Adım: Takımınıza bağlanın!

Takımınızı oluşturduktan sonra bilgisayarınıza Minecraft Education uygulamasını kurup hazır hale getirdiniz. IT birimi tarafından hazırlanmış hesaplarınızla giriş yaptınız. Peki bir dünyada nasıl buluşacaksınız?

Dünyasında devam edeceğiniz takım arkadaşınızın katılma kodunu sizlerle paylaşması birbirinize bağlanabilmeniz için yeterli olacaktır.

Diğer takım üyeleri Minecraft Education ana ekranından Dünyaya Katıl butonuna tıklayıp oluşturulan Katılım Kodu ile oluşturduğunuz dünyanıza dahil olabilirler.

“Dünya aranıyor..” yazısı sonrası kurulan dünya bulunacak olup bağlantınız sağlanacaktır. Şimdi fikirlerinizi gerçeğe dönüştürme vakti!

Dikkat: Bağlantı sorunlarına karşılık yeniden bir katılım kodu oluşturup deneyebilirsiniz.

5.Adım: Çalışmalara başlayın!

Seçtiğiniz kategoriye göre çalışmalarınızı hazırlamaya başlayabilirsiniz.

Kategoriye uygun bir şekilde yapılacak tasarımlarınızda sadece blokları kullanarak inşa edebileceğiniz bir dünya olabilir, bu dünyayı daha akıllı hale getirebilmek için sensörleri, redstone bloklarını kullanabilirsiniz.

Hazırladığınız dünyayı daha da ileri seviyeye taşıyabilmek istiyorsanız Microsoft MakeCode kullanarak programlamayabilir geleceği daha da gerçekçi bir şekilde tasarlayabilirsiniz.

6.Adım: Değerlendirme

Eğer birden fazla takımınız varsa kendi içinizde bir değerlendirme yapabilirsiniz. Bu değerlendirmeyi yapabilmeniz için örnek bir rubrik değerlendirme tablosunu sizlerle paylaşacağım.

Bu tablonun pdf halini şuradan indirebilirsiniz.

Takımlarınızı bu rubrik tabloya göre değerlendirdikten sonra seçeceğiniz temsili takımın çalışmasını bizlerle paylaşabilirsiniz.

7.Adım: Proje Teslimi

Minecraft Education’da seçilen projeyi Microsoft ekibiyle paylaşabilmeniz için öncelikli olarak:
1- Dünyayı dışarı aktarmanızı
2- Dışarı aktardığınız dünyayı Onedrive hesabınıza yükleyip paylaşım linki oluşturmanız gerekmektedir.

7.1: Bu işlemler Nasıl Yapılır?

Minecraft Education’da hazırladığınız dünyayı nasıl dışarı çıkartabileceğinizi bu adımları takip ederek yapabilirsiniz.

Dışarı aktardığınız dünyanızı OneDrive atma ve linkini paylaşma videosundan yararlanarak bu adımları yapabilirsiniz.

Challenge Uygulama Takvimi:

Proje son teslim tarihi: 30 Haziran 2020, Salı
Başarılı proje duyuru tarihi: 10 Temmuz 2020, Cuma

Ödüller

Minecraft Education’da paylaştığınız dünya tüm gönderilen dünyalar ile birlikte değerlendirmeye alınacak olup 10 Temmuz 2020 tarihinde Microsoft global hesabından duyurulacaktır.

Kazanan takımlara;

Heyecanla yeni projelerinizi bekliyoruz. Çalışmalarınızı @PlayCraftLearn, #MinecraftEdu hesap ve etiketlerini ekleyerek paylaşmayı unutmayın 😉
Kolay gelsin.

Eğitim ve teknoloji haberlerini, ilginç ve önemli bilgileri, kendimi geliştirdiğim alanlardaki öğrendiğim tecrübelerimi blogumda paylaşıyorum. Öğrenmekten ve paylaşmaktan zevk alıyorum.İnandığım bir şey var ki istisnalar hariç, hiçbir şey imkansız değildir. Mucizeler için zaman gerekir! Bu benim yaşam felsefem.

Yorumlar 1
İlk yorumu yazmak ister misin?