Teknoloji ve Hayata dair günceler

Son Yazılar


Kategoriler


Son Yorumlar..


HTML Ders 7 | Resim işlemleri ve Arkaplan..

Kemal İKİZOĞLUKemal İKİZOĞLU

Bir sitede en göze çarpan olay görsel ögelerdir.Bunların en başında da resimler gelir.Ne kadar kullanıcıya hitap eden bir görsel olursa kullanacağınız alanda o kadar kişinin dikkatini çeker.Gelelim şimdi dersimize. .

Resim eklemeyi az çok köprü işlemlerinde anlatmıştım. Köprü işlemleri dersine gitmek için tıklayınız..

Sitenize resim eklemek istiyorsunuz.Bunun için kullanacağınız ilk komut <img> komutu olacaktır.

<img scr=”Resim yolu”>

alt =”Resmin üzerine geldiğinizde çıkacak önizleme yazı”

Resim yolu için ;

Farklı siteden veri çekiyorsak resmin full linki ekliyorsunuz.Eğer sitenize atmışsanız root klasöründen sonra linke ekleme yapıyorsunuz.

>>Örneğin flickr’daki bir resmi çok beyendiniz.Ya da resim paylaşım alanlarındaki herhangi bir resim.Resmi açıyorsunuz açtığınızda resmin tam linkini resim yoluna yapıştırıyorsunuz.

< img scr=”http://njretreat.com/images/backgound1.jpg”>

>>Sitenize atmış olduğunuz bir resmi kullanmak istiyorsanız , resmi hangi dosyaya attıysanız o dosyadan ana dizine kadar geri gelin.Ve Geri gelinen kısmı resim yoluna ekleyin..

ana dizin : Root
<img scr=”/depo/arkaplan.jpg”>

Diyelim ki bir resmimiz var ve buna link vermek istiyoruz.Bunun için yapmamız gereken ilk önce link verir gibi başlayıp linkin görüntüleneceği açıklama kısmına resim ekleme komutunu eklemek olacaktır.

Kod :

<a href=”http://www.ikizoglu.com” alt=”Kemal İkizoğlu Resmi Web Adresi”><img scr=”http://blog.ikizoglu.com/wp-content/uploads/2011/02/ikizoglu.png” border=”5″ align=”center”></a>

Görüntü :

Kemal İkizoğlu Resmi Web Adresi

Arkaplanı renklendirme işlemine geldik..Arkaplan için iki seçeneğiniz var.Birincisi tek renk kullanacaksınız,ikincisi ise bir resim yerleştireceksiniz. İlk önce arkaplana resim eklemeyi göstereceğim.

Arkaplan işlemleri için kullanacağımız alan <body> alanı olacaktır.Bu kodu <body> etiketi içinde tanımlıyoruz.

<html>
<body>
<body background =”Resim Uzantısı ” >
</body>
</html>

Arkaplanda sadece tek bir renk kullanmak istediğimizde ise durum pek değişmiyor.Kullanılacak etiket <bgcolor> oluyor.Renk tanımlamalarında ise üç durum kullanılmaktadır :

1.Rengin ingilizce karşılığı >> <body bgcolor=”red”>

2.Rengin hex değeri >>  <body bgcolor=”#000000″>

3.Rgb dğeri >>  <body bgcolor=” rgb(0,0,0)

<html>
<body>
<body bgcolor=”pink”>
</body>
</html>

Sonraki Ders : Form Nesneleri ..

Eğitim ve teknoloji haberlerini, ilginç ve önemli bilgileri, kendimi geliştirdiğim alanlardaki öğrendiğim tecrübelerimi blogumda paylaşıyorum. Öğrenmekten ve paylaşmaktan zevk alıyorum.İnandığım bir şey var ki istisnalar hariç, hiçbir şey imkansız değildir. Mucizeler için zaman gerekir! Bu benim yaşam felsefem.

Yorumlar 0
İlk yorumu yazmak ister misin?