Teknoloji ve Hayata dair günceler

Son Yazılar


Kategoriler


Son Yorumlar..


Minecraft Education Portfolyo Kullanımı

Kemal İKİZOĞLUKemal İKİZOĞLU

Herkese merhaba,

Bir önceki yazımda sizlerle Kamera aracının kullanımını öğrenmiştik. Henüz bu yazımızı okuyamadıysanız http://blog.ikizoglu.com/2020/12/minecraft-education-kamera-kullanimi/ adresinden başlayabilirsiniz.

Minecraft Education Kamera Kullanımı
Minecraft Education Kamera Kullanımı

Kamera aracıyla oyun içerisinde fotoğraf çekebilir bunu kullanabileceğinizden bahsetmiştim. Bugünkü yazımda bu çekilen fotoğrafları nasıl düzenleyip kullanabileceğimizi öğreniyor olacağız.

Portfolyo Aracı Nedir?

Portfolyo, oyun içerisinde kamera aracıyla çekilen fotoğrafları düzenleyip dışarı aktarabilmek için kullanabileceğiniz bir araçtır. Bu araç sayesinde bu düzenlemeleri yapabilmekteyiz.

Portfolyo aracı nasıl kullanılır?

Minecraft Education Envanterde Portfolyo Aracı
Minecraft Education Envanterde Portfolyo Aracı

Portfolyo aracını kullanabilmeniz için öncelikle bu aracı oyun içi envanterimize almaya ihtiyacımız var. Klavyeden “E” tuşuna basarak envanterimizi açalım ve “Büyüteç” simgesine tıklayıp “Portfolyo” yazalım. Üstteki görselde de görüldüğü üzere bloğumuzu alttaki oyun içi envanter çubuğumuza taşıyalım. Sonrasında “ESC” tuşuyla envanterimizi kapatalım.

Portfolyo Aracı Boş
Portfolyo Aracı Boş

Oyun içerisinde envanter çubuğunda portfolyoyu seçtikten sonra farenin sağ tuşuna tıkladığınızda üstte yer alan görsel gibi “Şu anda gösterilecek fotoğraf yok” uyarısını alacaksınız. Öncelikle portfolyo için fotoğraf çekmemiz gerekecek.

Minecraft Education Portfolyo Aracı
Minecraft Education Portfolyo Aracı

Bir önceki yazımda Minecraft Education’da kamera kullanımını sizler için anlatmıştım. http://blog.ikizoglu.com/2020/12/minecraft-education-kamera-kullanimi/ adresinden bu yazımı okuyup kendinize özel fotoğraf çekimleri yapabilirsiniz.

Ben sizler için kendi dünyalarımdan örnek çekimler yaptım. Fotoğraf çekimlerini tamamladıktan sonra portfolyo aracına farenin sağ tuşuyla tıklayalım.

Minecraft Education Portfolyo Düzenleme
Minecraft Education Portfolyo Düzenleme

Dünya içerisinde çektiğim fotoğraflar portfolyomuzda görüntülenmeye başladı. Şimdi burada bu çekilen fotoğrafların düzenlemelerini yapabiliriz. Burada istenmeyen fotoğrafları silebilir, fotoğrafa isim / açıklama yazabilir ve çalışmayı dışa aktarabilirsiniz.

Minecraft Education Portfolyo Düzenleme

Ben çektiğim fotoğraflarda düzenlemelerimi yaptım. Bazı fotoğrafları sildim. Portfolyoda kalmasını istediklerime birer isim verdim. Toplamda 7 sayfa oldu. Çalışmanızı başka arkadaşlarınızla paylaşabilmek için bunu dışa aktarabilirsiniz. Altta yer alan “Portfolyoyu Dışa..” butonuna tıklayalım.

Minecraft Education Portfolyo Dışa Aktar
Minecraft Education Portfolyo Dışa Aktar

Butona tıkladıktan sonra “Farklı Kaydet” penceresinin açıldığını göreceksiniz. Bu pencerede dosyanızı kaydetmek istediğiniz alanı belirlemelisiniz. Dilerseniz Dosya adını da değiştirebilirsiniz. Her şey hazır görünüyorsa “Kaydet” butonuyla çalışmanızı kaydedebilirsiniz.

Minecraft Education Dışa Aktarılmış Portfolyo
Minecraft Education Dışa Aktarılmış Portfolyo

Portfolyonuz dışa .pdf formatında aktarılacaktır. Bir PDF okuyucu yardımıyla dosyanızı görüntüleyebilirsiniz. Ben dışa aktardığım portfolyoyu açtım. Bunu başka bir yerde de görüntüleyebilir, paylaşabilirim.

Kullanın!

Portfolyo Çalışma Örneği
Portfolyo Çalışma Örneği

Şimdi kamera ve portfolyo aracını alıp daha önce tasarladığınız çalışmanızın olduğu bir dünyayı açıp fotoğraflar çekin. Bu fotoğrafları portfolyo aracıyla düzenleyip her fotoğrafa birer isim verin. Daha sonra bunu dışa aktarıp arkadaşlarınızla paylaşın! =)


Bugün sizlerle “Portfolyo” aracının kullanımını öğrendik. Bir sonraki hafta “Kitap ve Tüğ” aracını öğreniyor olacağız. Kamerada çekilen fotoğraflarınızı artık portfolyo aracıyla düzenleyip dışa aktarabileceğinizi öğrendiniz. Sorularınız olursa altta yer alan yorum kısmından bana yazabilirsiniz.

Daha önce yayınladığım Minecraft Education yazılarıma http://blog.ikizoglu.com/category/minecraft-education/ adresinden ulaşabilirsiniz. Ayrıca Minecraft Education sürümüne dair Türkçe içeriklerin yayınlandığı @MinecraftEduTR Youtube, @MinecraftEduTR twitter ve @minecraftedutr instagram kanallarını da takip edebilirsiniz. Bir sonraki yazımızda görüşmek dileğiyle..

Hoşça kalın.

Eğitim ve teknoloji haberlerini, ilginç ve önemli bilgileri, kendimi geliştirdiğim alanlardaki öğrendiğim tecrübelerimi blogumda paylaşıyorum. Öğrenmekten ve paylaşmaktan zevk alıyorum.İnandığım bir şey var ki istisnalar hariç, hiçbir şey imkansız değildir. Mucizeler için zaman gerekir! Bu benim yaşam felsefem.

Yorumlar 1
İlk yorumu yazmak ister misin?