Teknoloji ve Hayata dair günceler

Son Yazılar


Kategoriler


Son Yorumlar..


Silikon Vadisinin Türk Kahramanları – 5N1K

Kemal İKİZOĞLUKemal İKİZOĞLU

Bilişim dünyasının kalbi.. Teknolojinin merkezi.. Burası San Francisco Silikon Vadisi.

Silikon Vadisi, Kuzey Kaliforniya’daki San Francisco vadisinin bir parçası olan San Jose vadisine verilen isimdir. Bu ismin sebebi ise bölgede yoğun olarak üretim ve geliştirme faaliyetinde bulunan silikon kırmık (yonga, İng:chip) üreticileridir ve teknoloji alanında gelişmelere büyük katkı sağlamaktadır.

Sonradan, yüksek teknoloji ile ilgili sektörleri ifade etmek için kullanılan isim olmuştur. Çünkü pek çok bu tip firmanın merkezi veya çıkış yeri burasıdır. Bunlara örnek olarak; Intel, Cisco, Google, HP, Maxtor, Softway Solutions, Apple, Microsoft, Oracle, Nvidia, AMD, Facebook, Twitter, Mozilla,Yahoo! sayılabilir.

Sadece bilişim sektöründen ziyade herkesin merak ettiği gidip görmek ziyaret etmek istediği bir yer haline geldi Silikon Vadisi. Milyar dolarların sıradan para ifadesi haline geldiği bu ünlü yerde hepimizin günümüzün her anında kullandığı sosyal platformların,adını duyduğunuz duymadığınız tüm teknoloji şirketlerinin burada bir ofisi bulunmakta. Aşağıda yer alan haritaya baktığınızda ne demek istediğimi anlayacaksınız.

Hal böyleyken herkes gidip göremezken sevgili Cüneyt Özdemir burada iki bölümlük bir program yapmış. Tabi herkesi çok sevindirmiş. Program güncel değil. 29 May 2016 tarihinde yayınlanmış. Aradan uzun zaman geçse de hala popülerliğini koruyor. Buyurun izleyelim.

Birinci Bölüm:

İkinci Bölüm:

Eğitim ve teknoloji haberlerini, ilginç ve önemli bilgileri, kendimi geliştirdiğim alanlardaki öğrendiğim tecrübelerimi blogumda paylaşıyorum. Öğrenmekten ve paylaşmaktan zevk alıyorum.İnandığım bir şey var ki istisnalar hariç, hiçbir şey imkansız değildir. Mucizeler için zaman gerekir! Bu benim yaşam felsefem.

Yorumlar 0
İlk yorumu yazmak ister misin?