Teknoloji ve Hayata dair günceler

Son Yazılar


Kategoriler


Son Yorumlar..


ÇiçekSepeti Rezilliği..

Kemal İKİZOĞLUKemal İKİZOĞLU

Merhaba arkadaşlar..

Bu ay içerisinde başımdan geçen bir problemi sizinle paylaşmak istiyorum. Belki ileride sizin de ileride başınıza gelebilecek birşey olabilir ve derin pişmanlık duyabilirsiniz. Bu yazımı okuduktan sonra nasıl bir problem ile karşılaştığımı çok iyi anlayacaksınız..

Biliyoruz ki 24 Kasım Öğretmenler Günü.. Herkes öğretmeni için güzel bir hediye , güzel sürprizler yaparak mutlu etmek , o mutlu gününü kutlamak ister. Bende en sevdiğim öğretmenlerimden birine , çiçeği burnunda öğretmenim için güzel bir hediye alarak sürpriz yapmak istedim. Bunun için araştırma yaparken “Çiçeksepeti” adresini tercih etmiştim. İlk kez kullanacaktım.Öğretmenler gününe 6 gün vardı.. Öğretmenler gününden önceki çarşamba günü siteden hediyemi satın aldım ve kargolanma işlemi için beklemeye başladım.. Sitenin sipariş arayüzüne girdiğimde diğer alışveriş sitelerinden farklı bir arayüzle karşılaştım.” Ürün için 1-3 iş gününde hazırlanır , 1-3 iş günü içerisinde kargolanır” diye yazıyordu. Ürünümün ödemesini yaptım artık kargolanmasını bekliyorum. Zihnimden de söyle düşünüyorum.

“Cumartesi’ye kadar ürün teslim edilir. Ürünün gönderen ile alıcı arası mesafe 5 saat.. Pazartesiye sarkma durumu olsa bile bir problem olmaz ,o gün özel bir gün olduğu için kargolar umarım yogun olmaz” diye sürekli birşeyler düşünüyordum..

Aradan neredeyse 3 gün geçti siteye girip kontrol ediyorum sürekli ürünümün ne durumda olduğunu .. Ama bu arada birkaç kez müşteri temsilcisi ile görüşme yaptım. Hiç yoktan birşey sormak için müşteri temsilcisini arıyorum. Çünkü site içerisinde yeterli ve olması gereken açıklayıcı sipariş bilgileri yer almıyordu. Ürün siparişinden 3 gün geçtikten sonra “Şiparişlerim” bölümünde ürün kargolanıyor diye bir durum güncellemesi oldu. 3 günde ürün mü hazırlanır diye ben yavaştan isyan etmeye başladım.. Yani sitede 1-3 iş günü içerisinde hazırlanır yazısını okudum ama 3. günde hazırlanacağını hiç düşünmemiştim. Yani diyorum ki yine yoğunluk yüzünden yetiştiremediler.. Yine göz ardı ediyorum problemi.. Ürünüm bir sonraki Salı günü kargolandı.. 🙂 Dedim şükürler olsun çıktı artık yola.. 😀 Ama bakıyorum hala kayda girilmediği içindir diye düşünüyorum şipariş detaylarında ürün kargo numarasının yer almadığını.. Bekliyorum çıkacak diye.. Ha bugün ha yarın derken aradan iki gün geçti bizim ürün numarası yok.. Öğretmenler Günü hediyesi bizim gününden çıktı iş artık ürünü sağ salim yerine ulaştırabilme gücüne kaldı.. Hemen Çiçeksepeti Müşteri Temsilcisini aradım.. Derdimi anlattım. Evet Kemal Bey , Anlıyorum Kemal Bey , Anladım Kemal Bey .. Gösterilen ilgi ve alakadan yine göz ardı ediyorum diyorum ki dur daha bakalım neler çıkacak işin içinden diye de söylenmeden edemiyorum.. Çünkü bu kadar süre geçti ve temsilciler alttan aldıkça bende sakinleşmeye başlıyordum.. Müşteri temsilcisi bana bir şikayet formu açtı.Hep ben onları ararken sonrasında onlar beni aradılar. Temsilcilerden kargo numaramın neden verilmediğini,ürünün neden bu kadar geç hazırlandığına dair ve bu iletişimsizliğin neden böyle olduğunu sürekli temsilciye söylüyordum :

“Nasıl kurumsal bir şirketsiniz, sizin gibi bir şirket nasıl böyle basit hatalar yapabilir.. Neden müşteriyi bilgilendirmekten acizsiniz.. “ Temsilci her zamanki gibi soğukkanlılığını korurken ben daha da öfkelenip daha da sert sözleri sarfetmeye devam ediyordum.

“O kadar ses kaydı alıyorsunuz, bunu toplantınız da açıp dinleyin tüm temsilciler duysun. Rezil şirketsiniz daha bir kargoyu bile göndermeyi geçtim, kargo numarasını bile müşteri panelinde paylaşamıyorsunuz. Gidin başka şirketlerden ibret alın… ”

diye devam eden cümleler kurmaya devam ettim. Biliyordum konuştuğum temsilci biraz sinirlenmeye başlıyordu ama her defasında kendini sakinleştirmeyi başarabiliyordu.. Bu konuşmadan hemen sonra vize dönemimin ilk ve son sınavına girecektim.Konuşmamız bittikten sonra sınavıma girdim. Çarşamba günü kargo gideceği yere ulaşmış. Sürpriz olduğu için arkadaşımı da arayamıyorum. Sadece bekliyorum.. Akşama kadar teslim edilir diye düşünüyorum.Akşam olduğunda tekrar kargonun durumuna göz attım. Ve baktığım gibi şok oldum. Ürün gittiği yerdeki şubeden bir günü tam doldurmadan transfer merkezine geri nakledilmiş.. İyi düşünmeye gayret ediyorum. Çünkü ne olacağını yine düşünmek istemiyorum ama maalesef öyle olacağını adım gibi biliyorum.. Durumu görünce öylece bıraktım. Ertesi gün yani perşembe günü sabah teslim edildiğini görebilmek için kargo numarasını tekrar sorgulattım. Gördüklerim karşısında müdahale edememe durumu insanı yıpratıyor. Çileden çıkartıyor.. Ürün akşam ilk kargolandığı yere geri gelmiş..

Hemen kargo şirketini aradım . Neden böyle bir durum olabileceğini sordum. Neden iletişime geçilmediğini sordum. Özel hediye olduğu için elden teslim edilmesi gerekiyormuş. Talimat öyleymiş.. Bana haber verin o zaman , ben göndericiyim dedim..Özel hediyelerde bu yapılamıyor dedi.. Ayrıca ürün şubede 2 gün beklemiş ve sonrasında geri dönmüş diye söyleyince kendi söyledikleriyle ters düştüğünü söyledim.Hem özel hediye hem de alınması için iki gün kargoda bekliyor.Ama kimsenin bundan haberi yok.. Yine biraz birşeyler söylemek istedim ama merak ettim “Çiçeksepeti” ne diyecekti.. Çiçeksepetini aradım.Artık iki haftadır aynı şeyi anlatmaktan artık olaya farklı girişler yapmaya başladım.. İlk öncelerinde anlamaya çalışırken şimdi ben daha da bastırarak ağır ağır konuşup hararetimi daha da körüklüyordum.. Ben hararetlenince temsilci rahatlatmaya çalışıyor , onların hataları varken ben suçluymuş durumuna düşmeye başlıyordum. Anlamıyordum gerçekten nasıl böyle birşeyin olduğunu.. Bazen düşünüyorum da nasıl oldu böyle onlar suçluyken ben nasıl suçlu durumuna düştüm diye..

Sorduğum soruların yanıtlarını sakin ,soğukkanlı bir şekilde saptrıyorlar ; benim için özel birşey yapıp tekrar göndereceklerini söylüyorlar.. “Zaten göndereceksiniz, nedir bu tekrar göndermeyi özel kılan , bir işi beceremiyorsunuz bir de özel – özür gibi tekrar göndereceğiz diyorsunuz..” diyorum ama bir psikolojimi bozup sanki sorun bende “sağolun tekrar göndermeyin .. Ben başımın çaresine bakacağım.” dedirtecekleri bir duruma getiriyorlar.. O günden sonra daha da iş geçip saçma durumlara ulaşmaması için arkadaşıma bu durumu bahsedip kendisinin almasını isteyecektim.

Sürpriz yapacağım arkadaşımı aradım. Durumu anlattım.. Ben sana böyle yapmak isterken durumlar buraya çıktı. ” Üç vakte kadar sana bir kargo gelecek , içinde de sana bir sürprizle gelecek.. ” dedirtti sonunda rezil , beceriksiz şirket..

Yıllardır internet üzerinden alışveriş yapıyorum. Böylesiyle ilk kez karşılaşıyorum.. Yalvar yakar durumuna düştük..  5 saatlik yol 16 güne çıktı.. Sürekli bir müşteri hizmetine bağlı bir alışveriş ve takip süren bir serüven gibi.. Eğer hayatınızda heyecan yoksa nasıl heyecan katabilirim diye düşünmeyin.. Gidin değeri ne olursa olsun bir alışveriş yapın. Ve sonra başlayın arkasını aramaya..

Ürünüm perşembe günü arkadaşımın eline ulaştı. Ödemenin yapıldığı 16 gün aradan sonra hediye arkadaşıma ulaştı.. Arkadaşım Çin’den sipariş verdi ve 15 – 20 günde geldi.. Ben altı üstü yurtiçi siparişi verdim 16 günde ulaştı..Bunun yanında ne süprizi ne heyecanı ne de olması beklenen alışveriş kolaylığı..  Bu mudur sizin hizmet anlayışınız.. Bunun için diyorum ki okuduğunuz “Bir ÇiçekSepeti Rezilliği” yazısından sonra yapacağınız alışverişleri ve planlarınızı tekrar gözden geçirip bu bilgilere göz önüne alarak hareket etmeniz..

Şimdiden Kolay Gelsin..

İyi Alışverişler..

 

Eğitim ve teknoloji haberlerini, ilginç ve önemli bilgileri, kendimi geliştirdiğim alanlardaki öğrendiğim tecrübelerimi blogumda paylaşıyorum. Öğrenmekten ve paylaşmaktan zevk alıyorum.İnandığım bir şey var ki istisnalar hariç, hiçbir şey imkansız değildir. Mucizeler için zaman gerekir! Bu benim yaşam felsefem.

Yorumlar 0
İlk yorumu yazmak ister misin?