Teknoloji ve Hayata dair günceler

Son Yazılar


Kategoriler


Son Yorumlar..


Microsoft Yenilikçi Eğitmen Uzmanı #MIEExpert oldum!

Kemal İKİZOĞLUKemal İKİZOĞLU

Herkese merhaba,

Geçen hafta şahane bir haber aldım ve bunu sizlerle paylaşmak istiyorum. Microsoft’un insanlığa hizmet olarak sunduğu ve genellikle biz eğitimcilerin sıklıkla ziyaret ettiği “http://education.microsoft.com/” adında online bir eğitim platformu var. Belki ismini bu zamana kadar duydunuz belki de yeni duyuyorsunuz. Dilerseniz bu kısmı biraz açıklayalım.

Bu platform içerisinde eğitimde Microsoft Onenote, Teams kullanımı, 21.yy Öğrenme Tasarımı, Sınıfta Yaratıcılık, Öğrenci Merkezli Eğitim, Lego Mindstorms Ev3, Minecraft Education, STEM, gibi eğitimler bulunmaktadır. Eğer ilk kez bu sayfayı duyuyorsanız hemen bir hesap açıp ilgi alanınıza uygun eğitimle başlayabilirsiniz.

Burada yer alan eğitimleri alıp bunları çevremdeki insanlarla paylaşıp onları da konu hakkında bilgilendirdim ve kendi derslerimde kullanmaya başladım. Derslerime doğru bir şekilde teknoloji entegrasyonu yapıp, öğrencilerin iş birliği ile eğitimlerin etkilerini daha somut bir şekilde görmeye başladım. Sadece Microsoft Eğitim Merkezi‘nde aldığım eğitimler ile değil bunun yanında Minecraft Education‘un eğitimleri ve oyun içi deneyimleriyle yaratıcılığı ve iş birliğini ne kadar geliştirdiğini de atlamamak gerek. Hatta bunun en güzel örneğini Mayıs ayında “Daha İyi Bir Dünya Kuralım” temasıyla gerçekleştirilen Minecraft Education challenge ile deneyimlediğimizi de ifade etmek isterim.

Eğitimle birlikte teknolojiyi kullanmaya başladığınız süre içerisinde Microsoft size Yenilikçi Eğitici (Microsoft Innovate Educator – MIE ) olarak bir ünvan veriyor. Bu ilk adımı attıktan sonra eğer öğrenmeye devam ederseniz bir üst seviye olan MIEExpert seviyesine başvuru hakkına sahip oluyorsunuz.

MIEExpert Nedir?

Microsoft MIEExpert’i şöyle açıklıyor:

Microsoft, öğrencilerin yaşamlarını değiştirmek ve daha iyi bir dünya inşa etmek için sürekli öğrenen, büyüyen ve birlikte çalışan, başarılı bir eğitimciler topluluğunu destekler. Microsoft Innovative Educator (MIE) Expert programı, sizin gibi küresel eğitimci vizyonerleri tanımak için oluşturulmuş birinci sınıf bir programdır.

Öğretme ve öğrenme konusunda tutkulu, öğrencilere yaratıcı düşünme konusunda ilham veren ve öğrendiklerini dünyayla paylaşmak için gerçekten işbirlikçi bir ruhla çalışan, kendi kendine yeten eğitimciler arıyoruz. MIE Uzmanları kendi okul sistemlerindeki yerel eğitim programları, konferanslardaki sunumlar, bloglar, sosyal kanallar ve daha fazlası aracılığıyla öğrendiklerini meslektaşları ve diğer eğitimcilerle paylaşır. Kaynaklı ve girişimci, değişim aracısı rolünden zevk alıyorlar ve yenilikçi öğretim uygulamalarıyla birlikte Microsoft teknolojilerini kullanarak eğitimde mükemmelliğe ulaşmak için çalışıyorlar.

https://education.microsoft.com/en-us/resource/1703c312
https://education.microsoft.com/en-us/resource/1703c312

Nasıl MIEExpert Olurum?

Programa her yıl 1 Mayıs – 15 Temmuz 2020 arasında başvurular alınmaktadır. Başvuru şartlarını yerine getiren herkes bu programa başvurabilir. Sonuçlar Ağustos ayı sonunda açıklanır.

Başvuru Şartları Nelerdir?

– Neden kendinizi bir Microsoft Yenilikçi Eğitimci Uzmanı olarak görüyorsunuz?
– Microsoft teknolojilerini yenilikçi yöntemlerle sınıfınıza nasıl dahil ettiğinizi açıklayın. Yeniliğinizi gösteren eserler ekleyin. Örnekleriniz, güçlü bir 21. yüzyıl öğretme ve öğrenme ortamı geliştirdiğinizi göstermelidir.
– Meslektaşlarınızın öğrenmesini ve büyümesini nasıl etkilediniz? Diğer eğitimcilere büyümelerinde koçluk / destek sağlamak için sınıfınızın ötesine geçtiniz mi?
– MIE-Expert olursanız, bunun önümüzdeki 12 ay içinde mevcut rolünüzü nasıl etkileyeceğini umuyorsunuz?

Tüm bu adımları gerçekleştirdikten sonra kendinizi aday gösterebilirsiniz! Ben de yukarıdaki tüm adımları başarılı bir şekilde gerçekleştirip kendimi aday gösterdim. Geçen hafta aldığım mailde bu programa kabul edildiğimi öğrendim. Bunun için hazırlanmıştım, kabul edildiğim için çok mutlu ve heyecanlıyım =)

MIE Uzmanları hangi fırsatlara sahiptir?

Bu heyecanımı sizlerle paylaştığım için çok mutluyum. Şimdi ileriye adım atma vakti.. Bir sonraki yazımda görüşmek dileğiyle..

Eğitim ve teknoloji haberlerini, ilginç ve önemli bilgileri, kendimi geliştirdiğim alanlardaki öğrendiğim tecrübelerimi blogumda paylaşıyorum. Öğrenmekten ve paylaşmaktan zevk alıyorum.İnandığım bir şey var ki istisnalar hariç, hiçbir şey imkansız değildir. Mucizeler için zaman gerekir! Bu benim yaşam felsefem.

Yorumlar 2