Teknoloji ve Hayata dair günceler

Son Yazılar


Kategoriler


Son Yorumlar..


Avrupa Okul Ağı Akademisi MOOC Derslerini Keşfedin!

Kemal İKİZOĞLUKemal İKİZOĞLU

Herkese merhaba,

Bir öğretmen okulundan mezun olduktan sonra evet ben oldum diyorsa kendini öğrenmeye kapatmış demektir. Öğrendikleri bilgileri yıllar boyunca kullanabileceğini düşünüyorsa yanlış düşünüyor demektir. Hayat sürekli değişen, kendini güncelleyen bir süreç. Farklı öğretim yöntem ve teknikleri uygulayabilmenin peşinde koşan kendini sürekli mesleki ve alan bilgisi üzerine geliştirebilen bir öğretmen hayat boyu öğrenen biridir aslında.. Hem öğrenmeye devam eden, hem de öğreten..

European Schoolnet Academy

Öğrenme kaynaklarımı arttırabilme adına takip ettiğim bir web sayfasını sizlerle paylaşmak istiyorum. European Schoolnet Academy, öğretmenlik uygulamalarını geliştirmek için ücretsiz çevrimiçi mesleki gelişim kursları yayınlayan bir web sitesi.

Amaç Nedir?

Avrupa Okul Ağı Akademisi, sınıfta karşılan zorlukların artmasına yardımcı olmak için 2014 yılında öğretmenler için mesleki gelişim fırsatlarını ölçeklendirme ihtiyacına yanıt olarak başlatılmıştır. Bu nedenle Avrupa Okul Ağı Akademisi, öncelikle tamamen ücretsiz ve herkesin katılabileceği, katılımcı sayısıyla ilgili herhangi bir sınırlama olmaksızın muazzam açık çevrimiçi kurslar (MOOC) sunmaktadır. Kurslarından herkesi ücretsizce yararlandırıp okulda ve sınıfta inovasyon hakkında bir şeyler öğretmek hedefleniyor.

MOOC: Massive Open Online Course yani Kitlesel Çevrimiçi Açık Ders anlamına gelmektedir.

Bu Ekipte Kimler var?

Avrupa Okul Ağı, Brüksel merkezli 34 Avrupa Eğitim Bakanlığının ağıdır. Kâr amacı gütmeyen bir kuruluş olarak, Eğitim Bakanlıkları, okullar, öğretmenler, araştırmacılar ve endüstri ortakları ile kilit paydaşlarımıza öğretim ve öğrenmede yenilik getirmeyi hedefliyoruz.

https://www.europeanschoolnetacademy.eu/about

Pedagojik yaklaşımımız

Açıklık üzerine odaklanma ve onunla birlikte gelen pedagojik yaklaşım üç önceliğe dayanmaktadır:

  1. Daha fazla öğretmene bunlara erişme ve bunlardan yararlanma fırsatı vermek için, mesleki gelişim maliyetini minimuma indirip daha fazla sayıda öğretmene sunmak.
  2. Öğretmenlerin akranlarıyla ve yüksek düzeyde öz-yeterlikle etkileşime girmeye istekli, kendini yansıtan uygulayıcılar olması gerektiği inancı.
  3. Araştırma sonuçlarına göre, başarılı mesleki gelişimin, öğretmenlerin uzmanlıklarını paylaştığı öğrenme topluluklarının gelişimini teşvik etmesi.

Bu eğitimlerden yararlanabilmek için yapmanız gereken öncelikle siteye kaydolmak! Üyelik hesabınızı açtıktan sonra istediğiniz dersi seçip derse kayıt olmalısınız.

Kendi hesabınıza giriş yaptıktan sonra Dersleri Keşfet kısmından kursları inceleyebilir, kayıt olup çalışmalara başlayabilirsiniz. Ana Panel ekranından seçtiğiniz kursları takip edebilirsiniz.

Web sitesi için yeni kurslar hazırlanıyor. Bazı kurslar ileri tarihte başlayacak olsa da tanıtımları yapılmaya başlandı. “Learning Leadership for Change” bu kurslardan biri. Ben bu kursa kayıt oldum. Dersler 3 Şubat’ta başlayacak.

Mesleki gelişiminizi destekleyici ve bakış açınızı değiştirecek bu çevrimiçi kursları takip ederek kendinizi güncelleyebilirsiniz. Arkadaş çevrenizle paylaşarak daha fazla kişiye ulaşmasına destek olabilirsiniz.

Bir sonraki yazımda görüşmek dileğiyle..

Eğitim ve teknoloji haberlerini, ilginç ve önemli bilgileri, kendimi geliştirdiğim alanlardaki öğrendiğim tecrübelerimi blogumda paylaşıyorum. Öğrenmekten ve paylaşmaktan zevk alıyorum.İnandığım bir şey var ki istisnalar hariç, hiçbir şey imkansız değildir. Mucizeler için zaman gerekir! Bu benim yaşam felsefem.

Yorumlar 1