Teknoloji ve Hayata dair günceler

Son Yazılar


Kategoriler


Son Yorumlar..


Değerlendirme: Bugün Günlerden Ben

Kemal İKİZOĞLUKemal İKİZOĞLU

Herkese merhaba,

Bugünkü yazım görüşlerimin yer aldığı bir derleme şeklinde devam edecek. Yılbaşında yazmış olduğum hedeflerimi gerçekleştirebilmek için ciddi bir çaba sarf ediyorum. O kadar günlük hedeflerin içerisinde ileriye yönelik bireysel hedeflerimi de teker teker gerçekleştirmeye çalışıyorum. Biliyorsunuz ki kimisi bir hedef olurken kimisi de bir süreç halini barındırıyor.

Arduino ile ilgili beni en çok heyecanlandıran konulardan biri de wifi modülünü etkin bir şekilde kullanabilmekti. Şimdilerde üzerine çalışmalar yapmaya başladım. Modülü kullanmak onu anlamlandırmak nedense beni biraz zorladı. Şu an server kurma ve nesneleri kontrol edebilme aşamasındayım. Bu devreleri test edip sonuç aldıktan sonra içerik haline getirip sizlerle paylaşacağım.

Önceleri kitap okumalarımda araya zaman girip sekteye uğruyordu. Bir kitabı bitirmeden başka bir kitaba geçebiliyordum. Aralık ayından bu yana koyduğum hedeflerle düzenli bir şekilde kitap okuyorum. Her ay bir kitap okuma hedefimi başarıyla sürdürüyorum. Şu an branşımı da ilgilendiren Faruk Eczacıbaşı’nın Daha Yeni Başlıyor kitabını okuyorum. Keyifli şekilde ilerleyen kitabı tavsiye ederim.

Dünya üzerinde kendi branşımda eğitim veren öğretmenleri keşfetmeye başladım. Kişisel Öğrenme Ağı’mı genişletmeye çalışıyorum. Bu gerçekten bir öğretmene bambaşka bir bakış açısı katıyor. Birkaç hafta önce gelen bir yazı ile European Schoolnet Academy tarafından hazırlanan The Networked Teacher – Teaching in the 21st Century MOOC eğitimini almaya başladım. İlk kez yabancı dilde pedagojik bir eğitim alma fırsatına sahip oldum.

Eğitim 25 şubatta başladı, 4 nisanda tamamlanacak. Bart Verswijvel
Arjana Blazic, Roger Blamire koordinatörlüğünde eğitimde dönüşüm konusunda 21.yüzyılda nasıl bir eğitim verilmesi, nelere dikkat edilmesi, ortamın dijital araçların kullanarak şekillendirilmesi gibi pratikte verimliliği arttıran dersi daha ilgi çekici kılan çalışmalar gibi özgün hazırlanmış başlıklar var. Eğer fırsatınız varsa; adresinden siz de kursa katılabilirsiniz.

Şimdilik sizlerle paylaşacaklarım bu kadar..
Bir sonraki yazımda görüşmek güzel haberler paylaşmak dileğiyle..

Eğitim ve teknoloji haberlerini, ilginç ve önemli bilgileri, kendimi geliştirdiğim alanlardaki öğrendiğim tecrübelerimi blogumda paylaşıyorum. Öğrenmekten ve paylaşmaktan zevk alıyorum.İnandığım bir şey var ki istisnalar hariç, hiçbir şey imkansız değildir. Mucizeler için zaman gerekir! Bu benim yaşam felsefem.

Yorumlar 0
İlk yorumu yazmak ister misin?