Teknoloji ve Hayata dair günceler

Son Yazılar


Kategoriler


Son Yorumlar..


Arduino LDR Işık Sensörü Kullanımı

Kemal İKİZOĞLUKemal İKİZOĞLU

Merhaba arkadaşlar..

Çocukken hepimizin en az bir kere düşündüğü ve kendince sonuca vardığı bir soru vardır: Bu sokak ışıklarını kim kapatıyor kim açıyor? Bunu çok düşünmüşümdür. Sadece bu iş için görevli biri olsa aynı anda hepsi nasıl yanıyor aynı anda nasıl sönüyordu? Tabi bütün elektriği tek bir şaltere bağlayıp oradan açıp kapatıyor diye bir sonuca varmıştım.Fakat arada bazı ışıkların gün boyunca yandığını görünce hepsinin aynı anda açılıp kapanmadığını öğrendim. O zaman durum değişiyordu. Farklı bir şeyler var burada diye mırıldanmaya başladığımı hatırlıyorum.

Bugün bu işin nasıl olduğunun bir cevabını Arduino LDR ışık sensörünü kullanarak bulacağız. Hemen başlayalım o halde..

Arduino LDR Işık Sensörü

Arduino LDR Işık Sensörü

Malzeme Listesi:

İhtiyacımız olan malzemeleri hazırladıktan sonra devremizi kurmaya başlayalım. Devre şemasını takip ederek rahatlıkla kurabilirsiniz.

Devre Şeması:

Devremizi kurduktan sonra geriye kodlarımızı yazıp Arduino’ya yüklemek kalıyor. Şimdi kodlarımızı yazalım.

Kodlarımızı Arduino’ya yükledikten sonra sonucu göreceksiniz. LDR’nin algıladığı ışık şiddetinin en düşüğü en sağdaki ledden itibaren yanmaya başlayacaktır. Işık şiddeti arttıkça sola doğru ledler yanmaya devam edecektir. Hazırladığınız devre bu şekilde çalışıyorsa her şey yolunda demektir.

Kolay gelsin.

 

Kaynaklar:

maker. robotistan. com/ arduino-ile-isik-seviye-olcumu/

Eğitim ve teknoloji haberlerini, ilginç ve önemli bilgileri, kendimi geliştirdiğim alanlardaki öğrendiğim tecrübelerimi blogumda paylaşıyorum. Öğrenmekten ve paylaşmaktan zevk alıyorum.İnandığım bir şey var ki istisnalar hariç, hiçbir şey imkansız değildir. Mucizeler için zaman gerekir! Bu benim yaşam felsefem.

Yorumlar 0
İlk yorumu yazmak ister misin?