Bugün Internet Computer Protocol blok zincirini tanıyıp Hello World örneğiyle bu merkeziyetsiz geliştirme ortamına ilk adımımızı...
Yaratıcı Rutinler | Creative Routines
Kemal İKİZOĞLUTarihe ismini yazdırmış bilim adamlarını hep merak ederiz ve hakkında daha fazla bilgiye sahip olmak isteriz. Bulduğu, geliştirdiği ürünü nasıl, ne için, ne zaman, kaç kez deneyerek buldu sorularına yanıt ararız. Bu soruların cevapları tek başına söylemekle de yeterli olmaz. Bilim adamlarının çalışmalarını yaparken yaşadığı o zorlukları, engelleri kendimize tecrübe edip yolumuzda ilerlerken karşımıza çıkacak problemlere onların çözdükleri zorlukları örnek alarak aşabilmek isteriz. İlgi alanımıza uygun olanlarını seçip azim ve kararlılıklarını kendimize örnek almak isteriz. Kararlı olup azmi sürdürebilmek çok önemlidir. Bunun en güzel örneğini hepimizin bildiği gibi Thomas Alva Edison bize gösteriyor.
Edison, tarihte ilk kez icad edilen ve kömür ipi ile çalışan elektrikli lambayı bulur ama çok masraflı olur. Değişik alanlarda patent alır ve Telefonun piyasaya uygun hale gelmesi için de görev verilir. Ampulü bulmak için 1999 deney yapar. Arkadaşları artık bu kadar deneyde başarısız olduğunu ve çalışmalarını bırakmasını isterken o “ hayır 1999 kere deneyimin oldu” diyerek her zaman umutlu olmanın gereğini ortaya koyar. İlk elektrik santralini kurmakta ona nasip olur. Umutlu olmanın , azmin ve gayretin ne demek olduğunu çevresine , ülkesine ve dünyaya yaşayarak gösterir. 2500 e yakın buluşun patentini alarak , engelli olarak da başarılı olunacağını insanlara ispat eder.
Bu başarma hırsı diğer bilim adamlarında da olduğu gibi ortak bir nokta. Bazen şunu düşünürüz. Ya bunlar hiç mi uyumuyor, bir gününü nasıl geçiriyorlar ? Bu sorular için hazırlanmış 16 tane yabancı popüler bilim adamının 24 saatini nasıl değerlendirdiğini gösteren bir çalışmayı size göstermek istiyorum.
Ana çalışmayı doğru anlayabilmek adına şunları bilmekte fayda var. Her bir bilim adamına ait çember aslında iki durumu ifade ediyor. İlk çember 1 günü / 24 saati, NOON kısmı gündüzü, MIDNIGHT kısmı geceyi ifade ediyor. Diğer renkli çember ise günün o saatlerinde neler yaptığını gösteriyor.
Primary work: Birincil iş
Sleep: Uyku saati
Social & Meals: Sosyal Hayat / Yemek
Exercise: Alıştırma / egzersiz
Making ends meet: Çalışmalarını bitirmek
Other work: Diğer işler
Çalışmada yer alan bilim adamları:
[ecko_columns][ecko_columns_left]
Gustave Flaubert,
Ludwig Van Beethoven,
W.A. Mozart,
Thomas Mann,
Sigmund Freud,
Immanuel Kant,
Maya Angelou,
John Milton,[/ecko_columns_left]
[ecko_columns_right]
Honore de Balzac,
Victor Hugo,
Charles Dickens,
W.H. Auden,
Charles Darwin,
P.I. Tchaikovsky,
Le Corbusier,
Benjamin Franklin [/ecko_columns_right][/ecko_columns]
Bu çalışmaya benzer bir çalışma daha yapılmış. Onu da paylaşıyorum. Resmin üzerine tıklayıp çalışmayı kendi sitesinde interaktif bir şekilde inceleyebilirsiniz.
Daha iyi bir çalışma rutini geliştirmek ister misiniz? Dünyanın en büyük zihinlerinin bazılarının günlerini nasıl düzenlediklerini keşfedin.
Resme tıklayıp interaktif versiyonu görebilirsiniz. (via Podio).
Hayatı daha verimli, daha kaliteli ve daha yaşanabilir kılmak çalışmakta.. Kolay gelsin.
Son Yorumlar..