Teknoloji ve Hayata dair günceler

Son Yazılar


Kategoriler


Son Yorumlar..


Güzel Düşünün, İyi Hissettirin!

Kemal İKİZOĞLUKemal İKİZOĞLU

Herkese merhaba,

Bugün bir değerlendirme yazısı yazmak istedim. Yılın başından bu zamana kadar zinciri kırmadan yazdığım blog yazılarıma son haftalarda istemsizce ara verdim. Yayınlayacağım ya da yazmakta olduğum yazılarımı da bir kenara bırakıp bir değerlendirme yazısı yazmamın bana daha iyi geleceğini hissettim.

Bugün 15 Nisan. 13 Mart’ta ülkemiz resmi kapanmaya girdikten sonra üzerinden 1 yıl 1 ay 2 gün geçmiş. Pandemi öncesi hedeflerimize yönelik gösterdiğimiz gayretler şimdi ayrı kulvardan daha temel hedefleri gerçekleştirebilme mücadelesine soktu bizi. Hayatımızı allak bullak eden bu süreçte bu zamana kadar yaşadıklarımız şimdi hayal ettiğimiz yaşam haline geldi. Her ne kadar istisnai bir zaman diliminden geçsek de yaşanan bu durumlar içerisinde olumlu ve olumsuz süreçleri barındırır. Avantajlar ve dezavantajları yanında getirir. Fırsatları değerlendirebilmek, dezavantajlardan da bir şeyler öğrenebilmek gerekir. Hedeflediğimiz noktalara ulaşmak için bu iki durumu da göz önünde bulundurmamız gerekmektedir.

Hedefler ne kadar açık ve net olsa da aslında ifade edemediğimiz, farkında olmadığımız psikolojik ve ruhsal etkileri de hesaba katmamız gerekiyor. Çünkü hedefi gerçekleştirmek fiziksel bir eylemse gerçekleştirilen hedeften alınacak mutluluk psikolojik boyutudur. Çevrenize dönüp baktığınızda her kesimden insanın mutsuz, huzursuz ve bir destek beklediğini açık açık görebilirsiniz. “Pandemi var insanlar nasıl mutlu olsun?” diyebilirsiniz. Fakat her şeyi pandemiye bağlamaya gerek yok. Örneğin bir kanser hastasını düşünün. Bu hasta tedavi sürecine başlasa da daha önemli olan büyük bir moral ve motivasyona ihtiyacı vardır. Motivasyonunun yüksek olması ve bu süreci başarıyla atlatacağına olan inanç, tedavi sürecini başarıya götürür. İki durum da birbirine güç veren sağlığa kavuşturan unsurlardır. Bazen bir gülümseme, bazen kahve eşliğinde kısa bir sohbet, bazen küçük bir hediye.. Bu hediye bir kahve bile olabilir. O kadar uzak ve pahalı bir şeyler düşünmenize gerek yok. Önemli olan birbirinizle paylaşabileceğiniz tatlı bir mutluluk.

Hayatta gerçekleştirdiğimiz her şey temelde bu şekilde işliyor aslında. Bir başarı aldığınızda bunu en yakın, en sevdiğiniz insanlarla paylaşmak ve onların güzel yorumlarını duymak istersiniz. Duyacaklarınız ve okuyacaklarınız psikolojik olarak başarınızı daha anlamlı hissettirecektir. Bu mutluluk daha fazla gayret ve çalışma azmi verirken zor işlerin imkansız dediğiniz her şeyin yoluna açılan bir kapı olacaktır. Bu güzel ufak şeyler ekstra bir beceri bir sınava hazırlık falan gerektirmiyor.

Gülümsemek için 17 kas kullanırken, kaş çatmak için 43 kas harekete geçer.

https://www.haberler.com/gulumsemek-icin-17-kas-catmak-icin-43-kas-4092160-haberi/

Bilimsel olarak da kanıtlanmış bu durum için insanlar birbirine karşı çoğunlukla yüz asarak, olumsuz duygular besleyerek geçiriyor. Bir yerde 17 kas kullanılırken diğer tarafta 43 kas harekete geçiyor. Peki sonuçta ne oluyor?
1- Ortak hedefler başarıya ulaşmıyor.
2- Bu duyguları taşıyan bu insanların günü de mutsuz geçiyor, arkadaş çevrelerine de kendi ailelerine de mutsuzluğu, huzursuzluğu aktarıyorlar.
3- Bu mutsuzluklar ertesi güne, sonraki ve sonraki güne aktarılıyor.
4- Ortada tam bir gerginlik!

Elimize geçen nedir? Elimize geçen şey sıfır değil -1 ! Çünkü zihinde psikolojik olarak çöküntü durumu hakimdir. Önce ruhunuzdaki olumsuzluk enkazını ortadan kaldırmak için birkaç iyi geçen güne ihtiyacınız var. Zihninizi toparlayabilmek için motivasyona ihtiyacınız var. Fakat çevrenizde motive olabilecek bir şeyler ekmek kırıntısı gibi çevreye dağılmışsa orada farklı bir niyet ararsınız. Bir insan başka bir insana neden bunu yapar! Neden birbirimize zarar vermek isteriz?

Pandemi başımıza gelen bir olumsuzluk. Tüm dünya bu sorunu çözmeye çalışıyor. İnsanlar endişeli, korkuyor ama özünde iyi olma hali barındırıyor. Birbirimize gülümsemek, iyi halimizi sormak, sohbet edip motivasyonumuzu arttırabilmek, birbirimizin yanında olduğumuzu hissettirebilmek tüm bu olumsuz senaryolardan çok ama çok daha kolay!

Tutkularımızdan, birbirimizi ileriye taşıyacağımız güzel günlerden, başarı hikayelerimizden, gelecek hedeflerimizden konuşalım. Dünya çapında kendi meslektaşlarımızla online görüşmeler düzenleyelim. Birbirimizin iyi olma haline destek verelim. Olumlu düşünelim, pozitif enerjiyle hitap edelim. Evrene güzel mesajlar gönderelim. Birbirimize olan desteğimizle güçlenecek her şey.

Gülümseyin ve olumlu düşünün!
Kendinize çok iyi bakın.

Eğitim ve teknoloji haberlerini, ilginç ve önemli bilgileri, kendimi geliştirdiğim alanlardaki öğrendiğim tecrübelerimi blogumda paylaşıyorum. Öğrenmekten ve paylaşmaktan zevk alıyorum.İnandığım bir şey var ki istisnalar hariç, hiçbir şey imkansız değildir. Mucizeler için zaman gerekir! Bu benim yaşam felsefem.

Yorumlar 0
İlk yorumu yazmak ister misin?