Teknoloji ve Hayata dair günceler

Son Yazılar


Kategoriler


Son Yorumlar..


Klasör ve Arama Seçenekleri Aktif Değil!

Kemal İKİZOĞLUKemal İKİZOĞLU

Merhaba arkadaşlar..

Windows 7 işletim sistemi üzerinde farkında olmadan klasör ve arama seçenekleri deaktif olmuş olabilir. Bu kullanıcı eliyle kasıtlı olarak yapılmayacağına göre muhtemelen bir virüs ya da uygulama kurulumundan kaynaklı da olabilir. Bunu eski haline getirmek için uygulanmış iki yol bulunmaktadır. Hangisi işinize yararsa onu kullanabilirsiniz.

1.Çözüm : gpedit.msc üzerinden düzenleme

a) Başlat > Çalıştır > gpedit.msc yazıyoruz. Yerel Grup İlkesi Düzenleyici penceresi açılacaktır.

b) Sırasıyla Kullanıcı Yapılandırması > Yönetim Şablonları > Windows Bileşenleri > Windows Gezgini > Klasör Seçenekleri ögesini Araçlar menüsünden kaldır seçeneğine çift tıklayın ve açılacak pencereden Etkin Değil‘i seçin.

c) Sonrasında bir klasör açarak seçeneğin aktif olup olmadığını kontrol edin.

2.Çözüm : Kayıt defteri üzerinden düzenleme 

a) Başlat > Çalıştır > regedit yazıyoruz. Kayıt Defteri Düzenleyicisi açılacaktır.

b) Sırasıyla “HKEY_LOCAL_MACHINE \ Software \ Microsoft \ Windows \ CurrentVersion \ Policies \ Explorer” altına geliyoruz.

c) Burada “NoFolderOptions” degişkeni varsa siliyoruz.

d) Yine “HKEY_CURRENT_USER \ Software \ Microsoft \ Windows \ CurrentVersion \ Policies \ Explorer” altına geliyoruz. Burada da “NoFolderOptions” degişkeni varsa siliyoruz. Ve kayıt defterini kapatıyoruz.

e) Sonrasında bir klasör açarak seçeneğin aktif olup olmadığını kontrol edin.

 

Not : Problem karşısında 1.seçenek çözüm göstermiştir.
Kolay Gelsin.

Eğitim ve teknoloji haberlerini, ilginç ve önemli bilgileri, kendimi geliştirdiğim alanlardaki öğrendiğim tecrübelerimi blogumda paylaşıyorum. Öğrenmekten ve paylaşmaktan zevk alıyorum.İnandığım bir şey var ki istisnalar hariç, hiçbir şey imkansız değildir. Mucizeler için zaman gerekir! Bu benim yaşam felsefem.

Yorumlar 0
İlk yorumu yazmak ister misin?