Teknoloji ve Hayata dair günceler

Son Yazılar


Kategoriler


Son Yorumlar..


2013 Yaz Tatilimden Notlar..

Kemal İKİZOĞLUKemal İKİZOĞLU

images (1)

Güzel Ege’den Herkese Merhaba.. 😀

Her yılımda farklı anılar hatıralar dolu yazı ve tatili geride bıraktığım gibi bu yılımda da yeni ve denenmemiş bir tatil planımız var.. Önceden düşünülmüş ama bu sefer gerçekleştirmesi biraz muhtemel zor görünen bir tatil olacağını planladığım günden beri bildiğimi söylemek isterim 😀

Yöremin damak tadını o kadar çok özlemiştim ki vücudumun bu besinlere  ihtiyacı olduğu her halinden belliydi.. İğneler için dalga geçerken hayatımda unutamayacağım bir benim için anı olacak =)

Memlekete geldiğimde düğün dernek ile karşı karşıya kaldım. Onları bitirip bir başkası başladı.. Öyle böyle derken ilk birkaç haftayı öyle atlattık.. Bu arada Kardeşim dediğim, dostlarım da memlekettelermiş. Onlarla güzel vakit geçirdik kısa bir süre.. Sonra herkes bir yerlere dağıldı.. =)

Tatil için birkaç kitap getirmiş , yapacaklarımı önceden planlamış, plan dahilinde ilerleyeceğimi düşünüyordum hep gelmeden önce.. Hiçbir yer için çalışmayı düşünmüyordum. Ama evdeki hesap çarşıya uymadı.. Çalışmalarımın yerine ” Eve Geldiğimde Yapacaklarım” listemi uygulamaya başladım .. Haziran’da bir Bursa Gezisi vardı.. Bu gezi benim için 2 haftalık maceraya döndü.. Bu benim için gerçek bir hayat macerasıydı.. Ufak keşiflerdi..

Ayrıca Emre Kardeşim Bursa’ya taşınmıştı artık.. Memlekete geldiğim günden bir hafta sonra Fatih Abimle beraber Bursa’ya dönüş yaptılar.. Şu anda orada.. Askerlik sonrası ilçeden ayrılışına çok sevinmiştim.. Çünkü uzun zamandır bunun hayalini kuruyorduk.. Bursa’ya gittiğimde onlarla birkaç kez doyumsuz Bursa Turu’na başladık.. Bundan çok keyif almıştık ve sık sık tekrarlayıp hasretimizi gidermek için buluşmalarımızın arasını uzun tutmamak için konuştuk. Sevdiğin insanlarla vakit geçirmek, sohbet etmenin tadına doyum olmuyor.. Nerede olursan ol , hiç farketmiyor.. Sadece buluşup bir yerde birlikte oturmak herşeye yetiyor..

Aslında biz masırın deliğinden mısırı bile görenlerdeniz.. 😀

20130630_131421

Aradan o kadar zaman geçse de ; Bursa’da alışverişimizi, ziyaret ettiğimiz yerler ve ufak yerleri dolaşmıştık.. Artık veda etme zamanı geldi.. 2.Haftanın sonunda memleketimin yolu yine göründü bana..

Siz değerli okuyucularım için ufak bir bilgi vermek istiyorum..

Zamanımızdan 2- 3  yıl ya da 3 – 5 yıl önce yapacağımız seyahatlerimizde hep konfor, rahatlık arardık. Marka peşinden koşturup , onların otobüslerini takip ederdik. ( Ben takip ediyordum 🙂 ) Ve Bursa’da iken yaptığım birkaç otobüs yolculuğundan sonra düşündüğüm bazı kararlarımı değiştirmeye başladım. Kullandığımız otobüslerin hepsi neredeyse aynı kalite ve hizmette.. Aynı yolu , aynı sürede götürüyorlar. Aynı güven ve rahatlığı hepsinde hissedebiliyorsun ( Birkaç firma hariç ) Böyle bir durumda daha fazla para ödeyip aynı yolu mu gitmek istersiniz, yoksa aynı yolu aynı zamanda daha ucuza mı gitmek istersiniz ?

Ben bir X firmasını kullanıyordum. Piyasanın en iyi otobüs şirketi .. Ve alternatif olarak Y firmasını..  Ama gördüm ki alternatifim Y firmasının güzergahının olmadığı bir durumda; X firması benim ödemek istediğim ücrette götürmediği için farklı bir firma denedim.. Ve gerçektende harika bir deneyim elde ettim. Ve otobüs firmamı hemen değiştirdim. Kart çıkarttım bir tane.. Diğer firmalarda toplayamadığım puanı şimdiden burada topladım sayılır.. Size tavsiyem fazla para ödemektense daha ucuza daha kaliteli firmalara yönelmeniz.. Çünkü artık herkeste kalite , konfor ve hizmet aynı..

Derslerimi aksatmadan çalışmalara devam edeceğim derken Haziran bitti ve Temmuz başladı.. Düşünüyorum da bu 1 ay nasıl geçmiş diyorum.. Yılın yorgunluğunu attım.. Döneme hızlı başlayacağım artık diyorum kendimce.. Bu arada kendi işlerimi bitirmiş , Temmuz ayına kendimi odak noktama alarak , güzel bir şekilde bu ayı geçirme ümidiyle  kendime verdiğim telkinleri gözden geçiriyordum..

Temmuz Ayı beni biraz daha silkeledi.. Bir yıl sonra için ” Tam da Bugün.. ” diye söylememe sebep oldu bir an..  KPSS sınavı , Öğretmenlik Alan Sınavı; bunların açıklanması .. ÖYP Kadrolarının açıklanması ve bu kadrolara atamalar.. Kaç puanla nereye atanmış , hangi bölümlere atama almış? Bizim bölüm ne durumda ? Ne kadar puan toplayabiliriz ? Bu işlemler hangi dönemlerde nasıl gerçekleştirilir? Aklıma takılan birçok soru beni bu ayda sıkıştırdı.. Sıkıştırmasına sıkıştırdı ama yapabileceğim en güzel şey daha çok çalışmak.. Bunun alternatifi olan bir şey yok.. =)

Ramazan Ayına girmiştik artık.. 1 ay boyunca sürecek oruçlu olacağımız günler gelmişti..Temmuz sıcağında evde güzel çalışılır ama herkes evde olunca ev ses, gürültüden geçilmiyor.. Zaten zoraki çalışma temposuyla motive olmaya çalışırken bunlar da üstüne gelince ya bir film açıp izlemeye ya da bir roman alıp okurken buluyorum kendimi..

Bu arada kitap demişken Temmuz ayında 3 kitap okudum. .

1.Sunay AKIN – Ayçöreği ile Denizyıldızı

2.Başar AKŞAN – New York Beyazı – Roma Mavisi – Paris Grisi

3.Cengiz Erşahin – Hayata Yön Veren Hikayeler

Bunların arasında sıralama yapacak olursam ; en iyisi Ayçöreği ile Denizyıldızı idi.. Farklı bir hava veren ve aynı zamanda bilgilerinizi tazeleyip , doğru bildiğimiz  yanlışlarımızı bize gösteren bir kitap oldu..Acı tatlı her yönüyle hayatımızın içinden parçalar bulduğum bir kitap..  Hayata Yön Veren Hikayeler biraz daha öğüt ve hayatta gerçekleşmiş olayların anlatıldığı bir kitaptı.. Sürükleyici ve sayfalardakı hikayeleri bir nefeste nasıl okuduğunuzu anlamıyorsunuz hiç ..  New York Beyazı – Roma Mavisi – Paris Grisi kitabında parça parça hayattan alıntı yapılmış kesitler var. Şehrin o büyüsünü hissettirdiğini görüyorsunuz ama daha fazlası için sizi kesmiyor.. Basit bir hikaye gibi görüyorsunuz.. Bir heyecan ile almıştım ama hüsranla sonu bitti 🙂

Sevdiğim ile birlikte bir film serisi keşfettik.. Adını duymuş olabilirsiniz belki.. Güneş Doğmadan , Güneş Batmadan .. “Sinemalara gelen yeni film ” Gece Olmadan.. İlk ikisini izledik ama 3.sünü fragmanlarına bakabildik. Film eski bir film ama ağırlığını ve güzelliğini hissettiriyor.. Fazla anlatmadan sadece şiddetle tavsiye ediyorum izlemeniz için.. Film konusu için verilen açıklama şu şekildeydi.

Filmin Konusu şöyle başlıyor  :

Fransız yüksek lisans öğrencisi Celine (Julie Delpy) ile Amerikalı Jesse (Ethan Hawke), Budapeşte – Viyana treninde bir çiftin kavgası ile tesadüfen tanışırlar. Jesse, Celine’e, ertesi gün uçağa bineceğini ancak parası olmadığından sabaha kadar Viyana caddelerinde dolaşacağını söyler ve Celine’in kendisine eşlik etmesini ister. Viyana’da trenden inerler ve 14 saat boyunca hayatlarını derinden etkileyecek bir beraberliğe adım atarlar..

Önümüzdeki sene için sadece kendimi bir kanala yoğunlaştırmış ve geleceğe dair alternatiflerimi kapatmış bir şekilde düşündüğümü hissettim.

Farkında olmadan zamanda geçiyorken bir baktık ki Temmuz da bitiverdi..  Temmuz bittiğinde şöyle iki ay boyunca neler yaptım diye düşünmüştüm.. Elle tutulur birkaç bir şey bulabildim.. Ama hala o Mayıs ayında tasarladığım performansı yakalayabilmiş değilim.. Aradan iki ay geçti ama ben hala 3 – 2 gerideyim..

Şu an Ağustos ayının başındayız.. Ve Ağustos için gezi rotaları görünüyor.. Bilmiyorum eğer Allah izin verirse Ağustos ayı nasıl geçeceği şimdiden görünüyor.. Biz çalışmalarımızı arttırıp döneme güzel bir şekilde başlamayı düşünelim ve öyle hazırlanalım..

Önümüzde KPSS için bugünden itibaren yaklaşık olarak 335 gün var.. Ve atamaların 85 – 90 larda seyrettiğini ve yığılma noktalarını da düşünecek olursak gelecek sene için  sıkıntıya düşmemek adına planlarımızı sağlıklı yapıp hayata gecikmeden atılmalıyız..

Sadece benim için değil , hepimiz için böyle.. Okumak; okumuş , bilinçli insan olabilmek çok güzel..

Hepinize iyi bir yaz tatili geçirmeniz dileklerimle ..

Hepinize şimdiden çalışmalarınızda kolay gelsin..  =)

Eğitim ve teknoloji haberlerini, ilginç ve önemli bilgileri, kendimi geliştirdiğim alanlardaki öğrendiğim tecrübelerimi blogumda paylaşıyorum. Öğrenmekten ve paylaşmaktan zevk alıyorum.İnandığım bir şey var ki istisnalar hariç, hiçbir şey imkansız değildir. Mucizeler için zaman gerekir! Bu benim yaşam felsefem.

Yorumlar 0
İlk yorumu yazmak ister misin?