Teknoloji ve Hayata dair günceler

Son Yazılar


Kategoriler


Son Yorumlar..


Bahar Dönemi Ödevler ve Vizeler..

Kemal İKİZOĞLUKemal İKİZOĞLU

Merhaba arkadaşlar..

Ufak bir can sıkıntısından size iç açıcı haber ile geldim =) Umarım herşey yolunda , sadece zamanı yaşayarak ve tadına vararak keşediyorsunuzdur..

Dönemin açılmasından sonra rahat bir nefes alalım diye düşünürken, her defasında ödevler ile boğuşmayı bir gelenek haline getirdik . Aldığımız her dersten en az 1 ödevlerimiz anda verildi. Ağır ya da hafif hiç farketmiyor bu ödevlerin bir an önce yetişmesi gerekiyordu..

Bireysel olarak bu kadar çok ödevin altından kalktıktan sonra sudan çıkmış balığa dönmek nasıl olurmuş bize gösterecekler.. Umarım korkunç bir şey değildir 🙂

Aldığım Derslerin Ödevleri şunlardı :

   Bilgisayar Ağları(İntibak) dersi için, dönem sonuna kadar derste anlatılanlar raporlaştırılıp performans ödevi olarak teslim edilecek..

   Sınıf Yönetimi(İntibak) iyi ki bu dersimiz intibaktı ve rahat bir şekilde geçti.. Ödev , ders sıkıntımız yoktu .

   Topluma Hizmet Uygulamaları dersi için ;

Cezaevinde çalışan bir arkadaşımın ortaya attığı kitap toplama kampanyasına katıldık.İki parçalı grup olarak çalışmaları yürüttük. Bir grubu şehir içinde standlar açarak halkın bağışıyla  kitaplarımızı o şekilde topladık. Bir diğer grubumuz ise kampüs içi standımızı açarak kitap toplama kampanyasına destek verdi. Görevim ise, çalışma durumumdan ötürü iki grubun yönetimi – koordinasyonunu ve stand için yazışmaları yapmamı istedi.

Bu kampanya için sosyal ağlarda destek ve kampanya hakkında bilgiler vererek , broşürler bastırarak toplamda 395 kitap topladık. Ve dersimizi başarılı bir şekilde tamamladık.

cokluortamodev

   Çoklu Ortam Tasarımı ve Üretimi dersi bizim hoşumuza giden bir ders oldu. Çünkü vize yoktu. Vize yoktu ama sanki olsaydı daha iyi olurdu gibisinden birçok fikir aklımızdan da geçmedi değil ..

Dersin ilk olarak vize ödevini aldık.. Bunun için 13 sayfalık bir pdf dosyası içerisinde oluşturulmuş her ayrı parça için 5- 6 kriter bulunuyordu..

Eğitim CD?sinde bulunması gerekenler:
1.Bilgi (ders planı)
2.Web sayfası (konu anlatımı)
3.Podcast (ses kaydı)
4.Sunu (sesli sunum)
5.Animasyon
6.Video
7.Sınav
8.Sözlük
9.Yardım
10.Hakkımda

Başlıktan da anlaşılacağı gibi bir eğitim cdsi hazırlayacaktık.İçerisinde mevcut olan bu öğrenme nesnelerini içinde kendi kriterlerine uygun bir şekilde hazırlayıp vize günü teslim edecektik. Özenerek yapmaya çalışsam da bu benim neredeyse tüm bilgileri toplayıp toparlamam 3-4 haftamı aldı. Bunu o kadar güzel bir şekilde hazırlamıştım ki tek eksik olarak hocam , video içerisinde kendi sesim ya da görüntümün olmadığını söyledi ve 7 puan kırmıştı. 93 almıştım. Herkes çok beğendi.. Emek verince bambaşka oluyor herşey .. =)

   Özel Öğretim Yöntemleri dersi için mikro öğretim uygulaması yaptık. Gerçekten hiç beklemediğim arkadaşlarımın iyi bir performans gösterip uygulamaları bitirdiklerini gördüm. Çok sevindim buna.. Bizim sınıfta da cevherlerin olduğunu gördüm . Ben kendi özeleştirimi yapmak istiyorum.
   Yapılan iki mikro öğretim uygulamasında da gördüğüm eksikliklerim şunlar oldu :

1. Dersi nasıl daha iyi anlatabilirim değil , dersi nasıl daha iyi öğretebilirim (?) diye bir durumun farkında oldum.
2. Zamanlama ve etkinlik konusunda sıkıntılar yaşadım. Bu durumu yaşamamın sebebi de mikro öğretim uygulaması için ders anlatımından önce üzerinde çalışmalar yapamadığım için apar topar birşeyler hazırlanmış gibi bir durum oldu.
3.Etkinliklerimi de uygun bir şekilde düzenleyemediğim için yine anlatım zamanından önce çalışmamı başarılı bir şekilde yapmadığımdan kaynaklı durum olarak görüyorum.

Ama ilk anlatımda bunu heyecandan mı farkedemedim ya da konuya hakim olduğum için mi anlamadım bilmiyorum ama ikinci anlatımım tam bir fiyaskoydu.. Ben beğenmemiştim kendi öğretimimi.. Çünkü o ben değildim . Ama ne yapalım . Bu benim için bir tecrübe oldu. Zaten dersin amacı da bu değil mi 🙂

sdsr_134952139184

İnternet Tabanlı Programlama dersimiz beni derslerimin içerisinden en çok hevesli olduğum derslerimden biriydi.. İlk derste hoca direk ödevimizi söyledi.. Bir soyagacı uygulamamızı yazmamızı istedi. Ama sonradan ödevi değiştirip bir blog scripti yazmamızı istedi. Ve derslerini de bir dönem boyunca bu script için yardımcı olacak veritabanından tüm düzenle – sil – ekle işlemlerine kadar örneklerle anlattı. Kimi zaman atlayarak kimi zaman açıkça uzun uzun anlatarak geçti.. Php üzerinde geliştirme yapıyorduk. Öyle zor farkedilecek birşey değil ama bölümdeki öğrencilerin %75’nin ilk defa bir domaine sahip olduğunu gördüm. Bir fen bilgisi ya da sosyal bilgiler okumuyoruz. Böyle bir bölümden böyle bir sonuç çıkması şaşırtmış değil.. 🙂 Şuna inanıyorum bir sosyal bilgiler , pdr ya da fen bilgisi okuyan bölüm öğrencilerinin kendine açmış olduğu bir blog  bizim kendi bölüm öğrencilerimizde yoktur..

Ödevimizin kriterlerinden bahsedecek olursak :

1.Bir içerik yönetim sistemi (CMS) yapılacak.
2.Web tabanlı yönetim. (Admin Paneli)
3.Admin giriş yapıp içerik oluşturma, silme ve düzenleme yetkisine sahip olacak.
4.Menü oluşturma, Düzenleme, Silme
5.İçerik oluşturma, Düzenleme, Silme
6.Menülere ait sayfaları (içeriği düzenleme)
7.Menülere ait alt başlıklar oluşturma
8.Son eklenen içerik en üstte
9.İletişim sayfası(İletişim sayfasından doldurulan formla site sahibine eposta gidecek)
10.İletişim sayfasında web tabanlı eposta gönderen iletişim formu
11.İçerik düzenleme
12.İçerik silme
13. Bütün bunlar HTML5 şablonunda oalcak. (beyaz bir sayfada değil)

Kriterler bunlar ama yeterli kriterler değildi.. Ödevi kendi başıma yaptım. Gece gündüz uğraştım ve bir şekilde bir yere kadar getirdim.
Ve ödevden hakkım olmayan notu aldım. Aslında sadece ben değil , bütün bölüm.. Çünkü bazı arkadaşlar ödevlerini bilmedikleri için yaptırdıklarından hoca herkese birilerine yaptırdı gözüyle bakmaya başladı. Paneli ya da sitesi veya adres çubuğunda çıkan komut satırı benzerlikleri puanı vermeye yetti de arttı.. İyi yapanın vize notuna bakıldı ve öyle bireysel mi çalıştı yoksa yaptırdı mı sonucuna varıldı.. Vizesi düşük olanın vay haline! Yüksek ise finalde sarsılır sıkıntı olmaz hiç.. Kriterler sadece ödevi yaparken, “Bunlar olsun bakalım nasıl yapacaklar ? ” cevabına ve öğrencilerin yol haritası olarak bırakıldı..

Ve notlandırma işleminden sonra bir çok öğrenci hocanın kapısını aşındırdı.. Ben bile! Haksızca verilen notun , öğrencinin emeğinin ve bilgisinin hiçe sayıldığı bir değerlendirme.. Verilen not : 45 Yükseltilen not : 60 ..

Ne ekersen onu biçersin.. ! 

Hani o ölçme ve değerlendirme dersi veren hocalarımız.. Tüm hocalar bahsediyor işte söyle değerlendirme olmalı , bunlara dikkat edilmeli, bunlar asla kurallara aykırı uygulanmamalı! Vizede finalde bizim bilgimizi ölçüyorlar, o kadar bizi anlamadığımız için sınıfta bırakıyorlar.. Hani bir laf var hocanın dediğini yap yolundan gitme diye.. Bir vize sınavı , bir final sınavı sanki bu anlatılanların hiçbiri uygulanmamış, sözlü anlatım yapar gibi dikkat edilmemiş bir sınav.. Biz öğrendik. Siz bu yollardan çoktan geçtiniz ? Siz nasıl geçtiniz peki ? Bu öğrendiklerinizi uygulamayacaksanız neden burada bulunuyorsunuz ?Peki öğrencilerin gözünden bir hocanın değerlendirilmesi nasıl olurdu sizce ? Hiç de adil olmaz mıydı ? Bence çok güzel olurdu ..

ibmstatistic20

Bilgisayarlı İstatistik dersimiz için geçen yılki araştırma yöntemleri dersinin devamı olarak geldi. Orada da tam bir fiyasko yaşadık. 7 haftadır anlatılan dersten 2-3 hafta birşey anladık. Aslında bu anlatılanlar 2 – 3 günde öğrenebilecek konular olduğunu daha finallere son 1 – 2 hafta kala öğrendik.. Ders içerisinde IBM Spss Statistic 2.0 programıyla veri analizleri yaptık. Ders aslında çok eğlenceli ama nota bağlı olarak çalışmak hiç ama hiç güzel değil.. Nota bağımlı olmadan gerçekten öğrenciye öğretme gayretinde olup notu performansa göre vermek bu ders için gerçekten de çok güzel olacaktır. Eğer nota bağımlı olmasa dersi tekrar alabilirim 🙂

Neyseki 3.sınıfın bahar döneminde ödevlerimizi sıkıntısız bir şekilde bitirdik ve finallere geçtik.. Umarım kalan finallerimizi de başarılı bir şekilde tamamlar ve 3.sınıf defterini de böylece kusurlar olsa da göz ardı ederek kapatmış oluruz..

Sağlıcakla kalın..
İyi günler..

 

Eğitim ve teknoloji haberlerini, ilginç ve önemli bilgileri, kendimi geliştirdiğim alanlardaki öğrendiğim tecrübelerimi blogumda paylaşıyorum. Öğrenmekten ve paylaşmaktan zevk alıyorum.İnandığım bir şey var ki istisnalar hariç, hiçbir şey imkansız değildir. Mucizeler için zaman gerekir! Bu benim yaşam felsefem.

Yorumlar 0
İlk yorumu yazmak ister misin?