Teknoloji ve Hayata dair günceler

Son Yazılar


Kategoriler


Son Yorumlar..


Canva’da AI Kullanımı

Kemal İKİZOĞLUKemal İKİZOĞLU

Herkese merhaba,

Bugün sizlerle günlük yaşamımızda sıkça kullandığımız Canva uygulamasına entegre edilen Metinden Görsele AI uygulamasını tanıtıp nasıl kullanabileceğinizi paylaşıyor olacağım. Bu sayede Canva’yı nasıl daha ileri seviyede kullanmaya başlayabileceğinizin de ipuçlarını öğreniyor olacaksınız. Dilerseniz başlayalım.

Her Şey Tasarımla Başlar

Canva’da her şey tasarıma hizmet eder. Sunulan tüm özellikler kullanıcının yaptığı tasarımı daha kaliteli, vereceği mesajı daha net bir şekilde verebilmesine olanak tanır. Çalışma sayfasında yer alan Tasarım, Bileşenler Canva’nın en büyük gücünü temsil eder.

Canva Tasarım Arayüzü
Canva Tasarım Arayüzü

Canva’da bir düzenleme yapmak istediğimizde burada yer alan örnek tasarımları kullanabilir ya da Bileşenler içerisindeki nesneleri kullanırız. Tabi tüm maarifeti bundan ibaret değil! Sol menüde Yüklemeler, Çizim, Metin, Uygulamalar’da bulunmaktadır.

Canva'da Uygulamalardan QR Kod Oluşturucu
Canva’da Uygulamalardan QR Kod Oluşturucu

Uygulamaları kullanarak QR Kod oluşturabilir, emojileri çözünürlüğü bozulmadan kullanabilir, Bitmoji hesabınızı buraya bağlayarak görsellerinizi aktarabilirsiniz. Çalışmakta olduğunuz farklı web 2.0 araçlarından içeriklerinizi Canva’ya bağlayıp eş zamanlı çalışmalar gerçekleştirebilirsiniz.

Metinden Görsele!

Canva Metinden Görsele Uygulaması
Canva Metinden Görsele Uygulaması

Uygulamalar içerisinde yer alan Canva’nın yeni AI uygulaması olan Metinden Görsele sizin Türkçe olarak tarif ettiğiniz şekilde bir görsel üretmenizi sağlıyor. Siz tarifi yazıyorsunuz ve o sizin için 4 adet görsel üretiyor.

Canva Metinden Görsele Örnek Çalışması
Canva Metinden Görsele Örnek Çalışması

Örnek olarak “Ormanın kıyısında denizi gören iki katlı geniş bir balkona sahip beyaz ahşap bir ev” betimlemesini girdiğimde bana örnek dört adet görsel hazırladı. Fakat benim istediğim tasarım bu görsellerin içerisinde mevcut değil! O zaman Tekrar Oluştur butonu ile yeniden dört resim oluşturabilirsiniz veya yazdığınız metinden iki denemeye rağmen istediğiniz sonuç çıkmıyorsa betimlemenizde birkaç değişiklik yapabilirsiniz.

Canva Metinden Görsele Örnek Çalışması
Canva Metinden Görsele Örnek Çalışması

Yapay Zeka’dan “öğrencilerin iş birliğinde çalıştığı bir bilgisayar atölyesi” olarak görsel üretmesini istedim. Buradaki kişilerin yüz ve ellerinin revizeye ihtiyacı var. Ayrıca yaşlarına baktığında “Hayat Boyu Öğrenci” felsefesini de benimsediğini görüyoruz. 😁 Maalesef istediğim özellikte bir görsel üretmedi.

Canva Metinden Görsele Örnek Çalışması
Canva Metinden Görsele Örnek Çalışması

Betimlememi “ortaokul öğrencileri bilgisayarda iş birliğinde çalışıyor” olarak değiştirdiğimde bir nebze istediğim görüntüleri oluşturabildi. Fakat bu yapay zekanın gelişim süreciyle bağlantılı, görüntünün bazı noktaları kaymış.

Canva Metinden Görsele Örnek Çalışması
Canva Metinden Görsele Örnek Çalışması

Bugün Canva içerisinde yer alan bu uygulamayı deneyimledik. Burada yapacağınız tasarım ve üreteceğiniz görsel size kalmış. Artık bu uygulamaya nereden ulaşıp sonrasında nelere dikkat edeceğinizi biliyorsunuz. Kontrol sizde!

Daha önce blogumda paylaştığım Yapay Zeka içerikli yazılarıma buradan, Canva içerikli yazılarıma da buradan ulaşabilirsiniz.

Bir sonraki yazımda görüşmek dileğiyle..

Eğitim ve teknoloji haberlerini, ilginç ve önemli bilgileri, kendimi geliştirdiğim alanlardaki öğrendiğim tecrübelerimi blogumda paylaşıyorum. Öğrenmekten ve paylaşmaktan zevk alıyorum.İnandığım bir şey var ki istisnalar hariç, hiçbir şey imkansız değildir. Mucizeler için zaman gerekir! Bu benim yaşam felsefem.

Yorumlar 0
İlk yorumu yazmak ister misin?