Teknoloji ve Hayata dair günceler

Son Yazılar


Kategoriler


Son Yorumlar..


AI Basics For School MOOC Eğitimi

Kemal İKİZOĞLUKemal İKİZOĞLU

Herkese merhaba,

Günümüzde Yapay Zeka sözcüğünü hemen herkes bir şekilde duymuştur. Hayatımızın her alanında karşımıza çıkan bu sözcüğün üzerine yazılan kitaplar, yapılan konuşmalar bizleri gelecekte farklı bir noktaya taşıyacağını söylüyor. Gelişmeler devam ediyor fakat eğitim sektörüne yön verici olarak “Yapay Zeka’yı eğitimde nasıl kullanabiliriz?” sorusuna da yanıtlar aranıyor. Bu konuya yeni başlayan, ilgisi olan herkesin takip edebileceği şekilde hazırlanmış bir kurstan bahsetmek istiyorum.

AI Basics For Schools

Okullarda Yapay Zeka Eğitimi MOOC
Okullarda Yapay Zeka Eğitimi MOOC

European Schoolnet Academy ve CodeWeek iş birliği ile Okullarda Yapay Zeka Eğitimi adında online eğitim hazırlanmış. Bu zamana kadar yapılmış çalışmalarla Yapay Zeka farkındalığını arttırmak ve eğitimde kullanıldığı kadarıyla gelişmeleri ilgili herkesle paylaşmak amacıyla ciddi emek harcanarak hazırlanmış bir kurs.

Yapay Zeka Tarihçesi

Bu eğitim Yapay Zeka’nın tanımı ve çalışmalara ne zaman başlandığında itibaren derlenmiş güzel bilgiler sunuyor. Eğitim 1 ay olarak planlanmış. Eğitim 7 Nisan’da değerlendirme ile tamamlanmaktadır. Başladığınız modülleri kendi hızınızda son güne kadar hepsini tamamlamanız beklenmektedir. Modül zaman çizelgesi ise şu şekildedir:

Kurs ücretsizdir ve dili ingilizcedir.
Kurs Linki: https://www.europeanschoolnetacademy.eu/courses/course-v1:CodeWeek+AI+2021/course/

European Schoolnet Academy Logo
European Schoolnet Academy Logo

Yapmanız gereken yeni bir hesap oluşturup derse katılmak! Eğer bir hesabınız varsa onu kullanarak devam edebilirsiniz. Daha önce European Schoolnet Academy hakkında ve nasıl kayıt olunması gerektiğine dair bir yazı yazmıştım. İncelemek isterseniz http://blog.ikizoglu.com/2020/01/avrupa-okul-agi-akademisi-mooc-derslerini-kesfedin linkine tıklayabilirsiniz.

Bir sonraki yazımda görüşmek dileğiyle..
İyi öğrenmeler!

Eğitim ve teknoloji haberlerini, ilginç ve önemli bilgileri, kendimi geliştirdiğim alanlardaki öğrendiğim tecrübelerimi blogumda paylaşıyorum. Öğrenmekten ve paylaşmaktan zevk alıyorum.İnandığım bir şey var ki istisnalar hariç, hiçbir şey imkansız değildir. Mucizeler için zaman gerekir! Bu benim yaşam felsefem.

Yorumlar 0
İlk yorumu yazmak ister misin?