Teknoloji ve Hayata dair günceler

Youtube’deyiz!


Kategoriler


Son Yorumlar..


Microsoft E2 Education Exchange Hakkında

Kemal İKİZOĞLUKemal İKİZOĞLU

Herkese merhaba,

Bu yazımda sizlere Microsoft’un her yıl düzenlemiş olduğu E2 yani Education Exchange etkinliği hakkında detayları sizlerle paylaşacağım. Sizleri bu etkinlik hakkında aydınlatıp etkinliğe katılım için nereden başlayabileceğinize dair bir rehber olsun istedim.

Education Exchange Kayıt Sayfası
Education Exchange Kayıt Sayfası

E2 | Education Exchange Nedir?

Microsoft Education tarafından 2015 yılından bu zamana dünyanın farklı ülkelerinde düzenlenen bir etkinliktir. E2 ismi Education Exchange adından gelmektedir. Etkinliğin adından da anlaşılacağı üzere dünya çapındaki eğitimcilerin iyi örneklerini birbiriyle paylaşmasına, ilham alıp daha iyi yöntem stratejiler uygulamasına olanak tanır. Buraya katılan katılımcılar, Microsoft’un Office 365, Minecraft: Eğitim sürümü ve teknolojinin eğitime entegrasyonu gibi örnek çalışmalarını paylaşmaktadırlar.

E2’ye Kimler Katılabilir?

Education Exchange Katılımı
Education Exchange Katılımı

Bu yıl 6.sı yapılacak Microsoft Education Exchange etkinliğine Microsoft Innovate Educator Expert – MIEExpert ünvanına sahip olan üyeleri katılabilir. MIEExpert tanımlı mail hesabıyla ilgili linkten başvurusunu yapabilirler.

Peki MIEExpert değilseniz ne yapmalısınız? Bunun için hemen Microsoft’un Yenilikçi Eğitimci Uzmanı olabilmek için çalışmalara başlamanız gerekiyor.

Yenilikçi Eğitimci Uzmanı Oldum!
Yenilikçi Eğitimci Uzmanı Oldum!

Nasıl MIEExpert Olabilirim?

Programa her yıl 1 Mayıs – 15 Temmuz tarihleri arasında başvurular alınmaktadır. Başvuru şartlarını yerine getiren herkes bu programa katılabilir. Programı incelemek ve başvuruları takip etmek isterseniz https://aka.ms/mieexpert adresini ziyaret edebilirsiniz. Sonuçlar genellikle Ağustos ayı sonunda açıklanır. Rehber olması adına daha önce blogumda yazmış olduğum MIEExpert serüvenimi http://blog.ikizoglu.com/2020/08/microsoft-yenilikci-egitmen-uzmani-mieexpert-oldum linkine tıklayıp yazımı detaylıca okuyabilirsiniz.

Etkinliği Nasıl Takip Edebilirim?

Etkinliğe katılamıyorsunuz ama online olarak takip edebilmek istiyorsunuz. Daha önce Microsoft yapılan etkinliği Facebook sayfası üzerinden canlı yayınlanmıştı fakat tarih yaklaştıkça yayın ile ilgili açıklama yapacaklarını düşünüyorum.

Aynı zamanda Twitter’da #EducationExchange #Road2E2 #MicrosoftEDU #MIEExpert #E2 etiketlerini kullanarak akışı takip edebilir, etkileşime katılabilirsiniz.

Geçmiş Etkinlikler

Education Exchange 2019 Açılış Konuşması

Geçmiş etkinlikleri incelemek isterseniz Youtube’de Microsoft Education hesabından ya da Twitter’da #EducationExchange #Road2E2 #E2 etiketlerini takip ederek inceleyebilirsiniz.

En son Nerede Education Exchange Yapıldı?

Education Exchange 2020 - Sidney
Education Exchange 2020 – Sidney

En son 23 – 26 Mart tarihleri arasında Avusturalya’nın başkenti Sidney’de yapılacaktı. Fakat pandemi sebebiyle etkinlik Microsoft Teams üzerinden gerçekleştirildi.

Education Exchange 2019 - Paris
Education Exchange 2019 – Paris

2019 yılındaki etkinlik ise Fransa’nın başkenti Paris’te gerçekleştirilmişti. Bunun öncesinde ise sırasıyla Singapur, Toronto, Macaristan şehirlerinde gerçekleştirildi.

Şimdi sıra sizde!

Microsoft MIEExpert Başvuru Sayfası
Microsoft MIEExpert Başvuru Sayfası

Microsoft’un uzman eğitimcileriyle birlikte oluşturduğu bu uzman ağına siz de katılın! Eğer henüz yenilikçi eğitmen değilseniz https://education.microsoft.com adresinden bir başlangıç yapın. Ayrıca Minecraft Education’da yaptığım çalışmalar sonrası küresel eğitimcilik serüvenimi anlattığım blog yazıma da http://blog.ikizoglu.com/2019/11/global-minecraft-mentor-secildim adresinden ulaşabilirsiniz.

Bir sonraki yıl için dünya çapındaki uzman eğitimcilerin yer aldığı Education Exchange etkinliğine hazırlanın. Sorularınız olduğunda bunları dilerseniz altta yer alan yorum bölümünden bana yazabilirsiniz.

Bir sonraki yazımda görüşmek dileğiyle.

Eğitim ve teknoloji haberlerini, ilginç ve önemli bilgileri, kendimi geliştirdiğim alanlardaki öğrendiğim tecrübelerimi blogumda paylaşıyorum. Öğrenmekten ve paylaşmaktan zevk alıyorum.İnandığım bir şey var ki istisnalar hariç, hiçbir şey imkansız değildir. Mucizeler için zaman gerekir! Bu benim yaşam felsefem.

Yorumlar 0
İlk yorumu yazmak ister misin?