Teknoloji ve Hayata dair günceler

Youtube’deyiz!


Kategoriler


Son Yorumlar..


Global Minecraft Mentor seçildim!

Kemal İKİZOĞLUKemal İKİZOĞLU

Herkese merhaba,

Klasik Minecraft ve Minecraft Education oyunları hakkında daha önce bir yazı yazmıştım. Bknz. Klasik Minecraft ile Eğitim sürümü arasındaki farklılıkları sizlere bahsetmiştim. Bugün mentorlük için nasıl bir yol izlediğimi sizlerle paylaşmak istiyorum. Bu süreçte Minecraft üzerinde çalışma yapan, mentörlük hedefi olan arkadaşlar için yardımcı olacak bir yol haritası oluşturmak istedim. Hadi başlayalım.

Kullandığımız eğitim sürümünü daha iyi kullanabilmek ve diğer kullanıcıların çalışmalarını inceleyebilmek adına araştırma yapmaya başladım. Minecraft Education’un hangi özelliklerini sınıf ortamında nasıl kullanıp daha verimli ders işleyebileceklerini araştırdım. Daha hızlı yol alabilmek için education.minecraft.net adresine bağlanarak orada yer alan diğer eğitimcilerle iletişime geçtim. Yaptığı çalışmalar inceleyerek bu konuda fikirler edindim. Bu konuda yetkin bilgiye sahip olabilmek için eğitimleri tamamlamaya karar verdim.

Global Minecraft Mentor olabilmeniz için sayfa içerisindeki 3 rozete de sahip olmanız gerekmektedir. Şimdi bu rozetler konusunu biraz daha açmaya çalışalım.

Minecraft Community olan ilk rozeti Minecraft topluluğuna ait haber bültenine kayıt olmanızla birlikte sahip oluyorsunuz. Bu rozete sahip olduğunuzda sizin ilk aşamayı başarıyla tamamladığınızı göstermektedir. Minecraft Certified olan ikinci rozeti Microsoft Education üzerinde yer alan My Minecraft Journey eğitimini başarılı bir şekilde tamamlamanız karşılığında sahip oluyorsunuz. Linke tıklayıp sayfaya ulaştığınızda oturumunuzu açmanız gerekmektedir. Microsoft Education’a hotmail / live / outlook uzantılı mail hesabınızla giriş yapabilir, hesabınız yoksa kayıt olabilirsiniz.

Bu rozeti kazanabilmeniz için 1’den 8’e kadar aşamalı ve birbirine bağlı dersleri sırasıyla tamamlamanız gerekmektedir. Her mini ders sonrası %80 barajıyla testi başarılı bir şekilde geçmeniz gerekmektedir. Bu dersleri tamamladıkça Microsoft Education için 4 rozet kazanacaksınız. Tüm bu dersleri başarılı bir şekilde geçtikten sonra final sınavına girmeye hak kazanacaksınız. Derslerde minimum 8 saat + oyun içi uygulama için de minimum 2 saat uygulama yapmanız gerekmektedir.

Tüm bunların sonrasında Minecraft: Eğitim Sürümü Sertifikalı rozeti almaya hak kazanacaksınız. Bu kısım sizin kendi kariyer gelişiminiz için de çok önemli bir adımdır. Çünkü Minecraft eğitimi sonrası sizin Microsoft eğitimlerinizi de tamamlayabilmeniz adına önemli rozetler kazandıracaktır.

Bu iki rozeti de aldıktan sonra bir zorlu aşamaya daha gelmiş oluyorsunuz. Minecraft Mentor rozetini alabilmek için her ayın 15’inden önce başvuruda bulunmanız gerekmektedir. Başvurunuz için birlikte çalışma yaptığınız tüm süreci gözlemleyen bir mentöre ihtiyacınız var. Bu başvuruda mentörünüzün adını yazarak başvuruda bulunmak zorundasınız. Aksi halde başvurunuz onaylanmayacaktır.

Tüm çalışmalarınızı tamamladıktan sonra onay süreciniz Minecraft Education tarafından onaylanırsa Minecraft Mentor rozetini, bu rozetle birlikte Global Minecraft Mentor ünvanını almaya da hak kazanacaksınız. Tebrikler =)

Başarıya giden yolu sizlerle paylaştığım nice güzel günlere..
Kolay gelsin.

Eğitim ve teknoloji haberlerini, ilginç ve önemli bilgileri, kendimi geliştirdiğim alanlardaki öğrendiğim tecrübelerimi blogumda paylaşıyorum. Öğrenmekten ve paylaşmaktan zevk alıyorum.İnandığım bir şey var ki istisnalar hariç, hiçbir şey imkansız değildir. Mucizeler için zaman gerekir! Bu benim yaşam felsefem.

Yorumlar 0
İlk yorumu yazmak ister misin?