Teknoloji ve Hayata dair günceler

Youtube’deyiz!


Kategoriler


Son Yorumlar..


İTÜ Bilim Merkezi Bilim Yaz Okulları Başlıyor..

Kemal İKİZOĞLUKemal İKİZOĞLU

İTÜ Bilim Merkezinde düzenlenen Bilim Yaz Okulları  yepyeni içeriklerle başlıyor. Taşkışla’da bulunan İTÜ Bilim Merkezinde bu yaz üç ayrı temada açılan bilim ve teknoloji okullarında öğrenciler, bilimin ilginç ve zevkli yönlerini keşfedecekler. Öğrenciler pratik uygulamalar ve gezilerle hem yaz tatillerini değerlendirmiş, hem de İTÜ’nün araştırmalarına ortak olmuş olacaklar.

İTÜ Bilim Merkezi’nde düzenlenen Bilim Yaz Okulları yepyeni içeriklerle başlıyor. Taşkışla’da bulunan İTÜ Bilim Merkezi’nde bu yaz üç ayrı temada açılan bilim ve teknoloji okullarında öğrenciler, bilimin ilginç ve zevkli yönlerini keşfedecekler. Öğrenciler pratik uygulamalar ve gezilerle hem yaz tatillerini değerlendirmiş, hem de İTÜ’nün araştırmalarına ortak olmuş olacaklar.

20 Haziran – 15 Temmuz 2011 tarihleri arasında 4-6, 7-11 ve 10-14 yaş aralığında olan öğrenciler için düzenlenecek olan etkinliklerde öğrenciler ilgi alanlarına göre Temel Bilimler, Elektronik, Robot ve Arkeoloji konularındaki bilim okullarına katılabilecek. Bilime meraklı öğrenciler, sihirli kimya karışımları, enerji ve iklim atölyeleri, astronomi, roket, geri dönüşüm atölyeleri, aerodinamik deneyleri ve böcek avı gibi birçok bilim atölyesi ve eğlence aktivitelerde yer alma şansı yakalayacak. Ayrıca İstanbul’da Arboterum ve Planetaryum gezileri ile botanik bahçesini görme, astronomi ve uzay bilimlerini öğrenme ve anlama imkânı bulacaklar.

Okuldan Önce Bilim Okulu (4 – 6 Yaş) 20 Haziran  – 1 Temmuz 2011

Okul öncesi çocuklar için düzenlenen program hayal gücünü geliştirici, doğa ve çevre algısını güçlendirmek üzere tasarlanmış atölyelerden oluşuyor.

Eğlen Bilim Yaz Okulu (7 – 11 Yaş) 20 Haziran – 1 Temmuz 2011


Bilim şovları, enerji, elektrik, astronomi, geri dönüşüm, böcek gözlemleri, mutfakta bilim konulu atölye çalışmaları ile yıldızevi – arboretum gezilerini içeren program 2 hafta sürecek.

Elektronik Yaz Okulu (7 –  11 Yaş) ve Robot Okulu (10  –  14 Yaş) 4- 8 Temmuz 2011

Bu programda Telgraf, piyano gibi çeşitli elektronik devreler ile ışığa, sese duyarlı robotlar modüler olarak tasarlanacak, İTÜ Mekatronik Merkezi’ne yapılacak gezilerle öğrenciler robotların nasıl kontrol edildiği yakından inceleme imkânı bulacaklar.

Arkeoloji Yaz Okulu (7  –  11 Yaş) 11 – 15 Temmuz 2011

Bir arkeologun meslek hayatının çocuklar için beş gün boyunca yaşanabilen bir deneyime dönüştürüldüğü program, mumya yapımı, restorasyon, kazı çalışması, tümleme, orienteering ve çivi yazısı atölyelerini içeriyor.

Ayrıntılı Bilgi İçin:
İTÜ Bilim Merkezi İTÜ Taşkışla Kampüsü Beyoğlu / İSTANBUL,
Tel: 0.212.2516013
E-Posta: www.eglenbilim.com, www.bilimmerkezi.edu.tr

Eğitim ve teknoloji haberlerini, ilginç ve önemli bilgileri, kendimi geliştirdiğim alanlardaki öğrendiğim tecrübelerimi blogumda paylaşıyorum. Öğrenmekten ve paylaşmaktan zevk alıyorum.İnandığım bir şey var ki istisnalar hariç, hiçbir şey imkansız değildir. Mucizeler için zaman gerekir! Bu benim yaşam felsefem.

Yorumlar 0
İlk yorumu yazmak ister misin?